Край на войната - Нико Тупарев и Александър Тошев ще си поделят бизнеса извън съда

Мая Младенова 02 юли 2024 в 17:01 3528 0

Нико Тупарев

Снимка Архив

Нико Тупарев

Войната между тв продуцента Никола Тупарв и съдружника му Александър Тошев ще приключи извънсъдебно, след като двамата са се разбрали да подпишат споразумение за подялба на общия си бизнес.

Това съобщи днес в писмо до медиите самият Тошев, който до момента не бе коментирал публично съдебната битка с дългогодишния си съдружник.

Ескалацията на техния спор за подябла на бизнеса доведе до дело в КЗК за нелоялна конкуренция и до арест на тв продуцента заради повдигнато обвинение от СГП за отклоняване на фирмени средства. КЗК още не се е произнесла по първото производство, а по второто съдът пусна Тупарев от ареста, защото счете, че повдигнатото му обвинение по НК не е съотносимо в един търговски спор.

И двете производства започнаха по инициатива на Александър Тошев, с когото Нико Тупарев има съвместни фирми.

Според споразумението между двамата Тупарев ще запази бизнеса си в телевизионната сфера, а Тошев се оттегля от него и ще продължи "с инвестиционни проекти в други сфери".

"Поради големия обществен и медиен интерес към общия бизнес на мен и г-н Тупарев, от името на двама ни съобщавам, че двамата прекратяваме общите си начинания. След над 20-годишно успешно партньорство, в дух на разбирателство, добронамереност и компромис двамата работим по постигане на споразумение, в което търговските и лични противоречия помежду ни да бъдат изгладени коректно и справедливо и за двама ни. Никола Тупарев ще продължи да реализира успешни проекти в сферата на медиите, а аз ще продължа с инвестиционните си проекти в други сфери", пише Тошев.

  Мая Младенова

  Мая Младенова e журналист, редактор и преводач. Започва кариерата си преди близо 20 години във вестникарството. Заместник главен редактор на OFFNews от 2012 г. Пише за медии, политика и др.

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  X

  Там ли му е мястото на Войнишкия паметник (подкаст с Манол Глишев)