Избягалият от Ловеч затворник се укривал в две къщи в Летница

OFFNews 25 юни 2018 в 10:34 3349 1

Избягалият от Ловеч затворник се укривал в две къщи в Летница

Рецидивистът, който избяга от затвора в Ловеч и по-късно беше заловен, се укривал в две къщи в село Летница. 

Борис Иванов беше три дни са свобода, след като на 21 юни успя да избяга.  

В операцията по издирването му се включиха специализираният отряд за борба с тероризма, жандармерията и целият състав на областната дирекция на МВР в Ловеч, хеликоптер и кучета.

Затворникът обаче бил издаден от мъж от селото. 26-годишният Здравко Ванков отишъл да навести дядо си, когато видял затворника. Той излязъл от изоставена постройка, която се намирала до къщата на възрастния мъж. 

„Дойдох при дядо и видях затворника пред вратата. Държеше голям прът. Стъписах се. Помислих, че нещо лошо се е случило на дядо. Звъннах на 112, но те не се сетиха за адреса. Запалих колата и тръгнах към Районното. Те ме свързаха с шефа на ловешката полиция. Обясних му и той каза да отида при Жандармерията. Разпознах затворника от снимката и казах, че е у нас”, разказва Здравко, цитиран от Нова тв.

По думите му по това време дядо му не бил в къщата. 

След като не открил нищо в дома на възрастния мъж, Иванов влязъл в къщата на 65-годишната Петкана. По думите на съседите ѝ, в онзи момент тя спяла. Рецидивистът заплашил да я пребие и поискал храна.

Тогава затворникът бива открит от 50-годишният инспектор Димитър Димитров, който по това време патрулирал цивилен.

„Тя със знаци ми показа, че има нещо съмнително. Не посмях да тръгна през гъстата растителност, защото може да се укрие, а докато стигна до тях, тя може да пострада. Не знам какво щеше да се получи”, разказва униформеният. Той веднага се обажда на колегите си. Следва светкавична акция и след предупредителен изстрел затворникът е заловен.

Освен че ще излежи оставащите му пет години затвор, Борис Иванов го грози и присъда от поне още три години заради бягството му. Рецидивистът ще се сдобие и с обвинение за отвличане на възрастната жена.

48-годишният Борис Иванов избяга на 21 юни малко след 10.00 ч. от работен обект край Ловеч - млекопреработвателна фирма, където работил заедно с други затворници. Те го подгонили след бягството му, но не успели да го задържат. Мъжът е бил на този обект от няколко дни, след като е бил преместен от затворническото общежитие.

Борис Иванов изтърпява 13-годишна присъда за за четири присъди, сред които изнасилване и грабеж. По-голямата част от наказанието е бил изтърпял и за добро поведение е бил преместен в общежитието.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

1

kokoten

25.06 2018 в 13:21

...щеше да е смешно ако беше сюжет на полицейски филм,сега потръпвам от страшната и тъжна истина....още от времето на Кийстоунските полицаи,та досега пазителите на реда не са се отличавали с особен ум,но наш'те Ганьовци са чудовищно тъпи....
 
X

Да помогнем на украинските деца!