Гешев при колегата си в Киев, обсъждат военни престъпления

OFFNews 26 април 2023 в 09:14 1767 2

Иван Гешев

Снимка БГНЕС/архив

Гешев и Костин обсъждат защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна

Главният прокурор Иван Гешев и следователят от Националната следствена служба (НСлС) и председател на Камарата на следователите в България (КСБ) Петко Петков са на официални посещения в Молдова и Украйна. Посещенията в Кишинев и Киев са по покана на Йон Мунтяну, главен прокурор на Молдова, и на украинския главен прокурор Андрий Костин. 

Гешев ще подпише с главните прокурори на Молдова и Украйна меморандуми за сътрудничество за обезпечаване работата на магистратите по водени разследвания с международен характер, съобщиха от ПРБ. 

В Кишинев Иван Гешев и Петко Петков ще се запознаят с работата на Прокуратурата „Антикорупция“ и Прокуратурата за борба с организираната престъпност на Молдова.

Разговорите им в Киев се фокусират върху методите за разследване на военни престъпления и механизмите за защита на правата на човека в контекста на руската инвазия в Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

2

alfakentavur

26.04 2023 в 09:45

Да четем между редовете. Това ще рече, че след войната рашистките военнопрестъпници няма да могат да бягат официално в България.
Айде и още едно споразумение да направят. България да предаде на Украйна рашистките мекеренца.
И те ще са щастливи. Може да не спират да славоустят по адрес на СССРайха, но биха предпочели украински затвор вместо палат в Подмосковието.

1005

1

terlikaa

26.04 2023 в 09:34

Стресна се, че ГРОБ ще го жертват, за да се спасят и показва какъв страшен евроатлантик е. Коледа наближава и прасето почна да лае по хората и да лови мишки.
 
X

Какво трябва да знаем за коклюша