Гешев на среща с магистрати в Бургас: Обещаха му да не допускат външно влияние в работата им

OFFNews 27 май 2023 в 10:40 3337 1

Снимка prb.bg

Главният прокурор Иван Гешев се срещна с прокурори от Апелативна, Окръжна и Районна прокуратура – Бургас и следователи от Окръжния следствен отдел, съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.

Пред магистратите главният прокурор се обяви срещу опитите за намеса в работата на независимата съдебна власт. Той подчерта, че прокуратурата е единна и ще продължи да спазва принципа, че независимостта на съдебната власт е най-сигурната и стабилна основа, на която се гради правовата държава, пишат от пресцентъра на прокуратурата. 

"Иван Гешев посочи, че опитите за вмешателство в съдебната власт заплашват европейските ценности, както и установения правов ред в страната. Главният прокурор призова прокурорите и следователите от апелативен район Бургас да изпълняват служебните си задължения съвестно и в съответствие със закона", гласи комюникето. 

Присъстващите на работната среща бяха категорични, че няма да допуснат каквото и да е външно влияние и намеса в работата им, пишат още от държавното обвинение. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

1

dolivo

27.05 2023 в 13:52

грешните индикатори следят мутро-прокурорите

ако бяха читави, щяха да обещават резултат, а не борба срещу влияние

дайте параметри на дължина на производство, на провалени производства поради елементарни технически грешки, пресрочване на срокове и т.н.

нула отчетност и нула гонене на цели по параметри

България е шуробаджанащина и лоялност, на какво ви напомня това? Все пак на един наш лидер са му италиански лидери кумирите...

влиянието може и да е положително, нали така?
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки