Доживотен затвор за баща, хвърлил 5-годишния си син от виадукт край Габрово

OFFNews 19 юни 2020 в 17:58 6321 3

Снимка Youtube

На доживотен затворен при първоначален строг режим беше осъден бащата, хвърлил 5-годишния си син от виадукт край Габрово, съобваща БТА. 

Окръжният съд призна 32-годишния Дилян Бетев за виновен за това, че умишлено е убил сина си, като изключително тежкото престъпление е извършено при условията на опасен рецидив.

Убийството стана на 3 юли 2019 г. Бетев направи пълни самопризнания - хвърлил сина си от виадукт на околовръстния път на Габрово, висок 30 метра.

После се обадил в полицията, за да сигнализира, че се готви да се самоубие. Часове по-късно психолозите убедили мъжа да слезе от перилата на моста.

Осъденият признал, че бягството на майката на момчето две седмици преди престъплението го е тласнало към постъпката. 

Съдът уважи частично иска на майката за претърпени неимуществени вреди. На нея Бетев трябва да плати обезщетение от 200 хиляди лева ведно с лихвата от датата на престъплението.

Присъдата подлежи на обжалване пред Великотърновския aпелативен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

20.06 2020 в 08:15

А там проблемът не е в това. А в общата дебилизация на населението.
Оня ден тригодишно момченце се е хвърлило само. Било батман ли, или нещо такова.
Те ти и нато, и е-се.

11300

2

yoghurt

19.06 2020 в 22:11

Десо, така е, но когато на 32 години това е рецидив, тоест не е пълрво престъпление, шансовете за гова са малки за жалост.

3000

1

Deso L

19.06 2020 в 20:49

Човекът явно има сериозен психически проблем. Разбира се това не оправдава постъпката му, но не мисля, че заслужава доживотен затвор. Съдебната ни система има спешна нужда от реформи и добър пример е холандската съдебна система, която се основава на превенция и разбиране, а не на наказание. В Холандия дори затворите са празни, а за хора с психични проблеми се предлага специална рехабилитация.
 
X

Да помогнем на украинските деца!