Бойко Борисов, Алексей Петров и бивши министри на разпит по делото "Станишев"

OFFNews 15 декември 2015 в 18:15 2867 1

Премиерът Бойко Борисов, бивши министри от тройната коалиция и няколко бивши шефове на слецслужбите ще бъдат разпитани по делото срещу бившия лидер на БСП Сергей Станишев за изгубването на 7 доклада по времето, когато беше премиер.

Това стана ясно по време на заседанието на Софийския градски съд, след като най-накрая бе даден ход на делото.

Всички свидетели са разпитани на досъдебната фаза, когато обаче не е присъствала защитата на Станишев, затова адвокатът на бившия премиер поиска да бъдат проведени нови разпити.  

Освен Бойко Борисов, ще бъдат разпитани бившите министри на вътрешните работи и отбраната Румен Петков и Веселин Близнаков, първият председател на ДАНС Петко Сертов, бившият му заместник Иван Драшков, бившият шеф на Национална служба "Сигурност" Иван Чобанов, както и бившият съветник на Сертов Алексей Петров.

Делото срещу Станишев беше спирано два пъти, преди най-накрая да му бъде даден ход, тъй като му беше поставен секретен гриф, заради който подсъдимият не можеше да получи копие от предложението на държавното обвинение да му бъде свалена наказателната отговорност и да бъде глобен.

Впоследствие главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитета му и той бе свален от Европейския парламент. Станишев пък сам поиска делото му да бъде внесено в съда или окончателно да бъде прекратено, след като изтече 2-годишният срок, в който трябваше да приключи разследването.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови