Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бивш шеф на полицията в Добрич заплашвал свидетел срещу Живко Суджука

Юлиан Христов 02 октомври 2017 в 13:59 11445 0

Бивш шеф на полицията в Добрич заплашвал свидетел срещу Живко Суджука

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу бившия директор на ОДМВР - Добрич за това, че е отправил закана за убийство към свидетел срещу ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов.

Антикорупционното звено при Софийска градска прокуратура е привлякла като обвиняем Веселин Колев, който е оглавявал полицията в Добрич в периода 17.04.2015 г. – 01.06.2016 г. за закана с убийство, принуда и склоняване на вещи лица да дадат невярно заключение.

Обвинението е повдигнато, след като са събрани доказателство по време на разследването срещу Живко Мартинов, който стана популярен като Живко Суджука. 

Веселин Колев е обвинен за това, че на 19 септември 2017 г. е отправил закана за убийство на Т. А., който е основен свидетел срещу Мартинов. Отправил му нецензурни думи и го заплашил, че ще го убие, ако отново свидетелства срещу бившия депутат от ГЕРБ. Веселин Колев насочил пръст към свидетеля, имитирайки насочен пистолет и му отправил заплашителни жестове. Това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му, заключават от прокуратурата.

На Колев е предявено и друго обвинение, за това, че на 1 ноември 2010 година е принудил двама служители от Пътна полиция да не съставят акт на шофьор на микробус и да го освободят, въпреки че водачът на микробуса не е представил необходимите документи.

В хода на разследването са събрани доказателства и за това, че през 2015 г. Веселин Колев е подбуждал три вещи лица да дадат невярно заключение, като случаят е особено тежък. Трите вещи лица са били назначени от Окръжен съд – Добрич, за да изготвят тройна трасологична експертиза по наказателно производство за причиняване на смърт по непредпазливост при управление на МПС.

На Колев е наложена мярка за неотклонение „Подписка“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews