Биячите от Околовръстното остават в ареста

OFFNews 08 март 2016 в 11:11 4783 3

Тримата обвинени за побоя на Околовръстния път в София на 24 февруари, остават в ареста. Това реши днес Софийският градски съд (СГС). Христо Христов, Александър Гечев и Георги Близнаков бяха задържани непосредствено след инцидента, при който пострадаха бившият лекоатлет Васко Наумов и съпругата му - лекоатлетката Мария Димитрова. Софийският районен съд (СРС) уважи искането на прокуратурата и остави тримата обвиняеми в ареста. Това решение беше потвърдено във вторник от СГС.

Днес съдът се мотивира, че постъпката на тримата биячи се отличава с изключителна дързост, цинизъм, незачитане на правовия ред, както и честта и достойнството на другите хора.

Според съдия Николай Младенов има достатъчно събрани достатъчно доказателства, които показват, че Александър Гечев е налетял да бие Васко Наумов, като го е налагал по главата с палка и му е избил зъбите. Георги Близнаков, за когото има данни, че е участвал в спецотряда "Тайфун" на сепаратистката Донецка народна република, с палка също е удрял по главата на Наумов, а Христо Христов - по ръката.

Съдът припомни, че двама от задържаните Гечев и Близнаков, имат и предишно присъди. Гечев е съден за шофиране в пияно състояние, кражба и обида, а Близнаков - за неплащане на издръжка и кражба на кола.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!