Биячите от Околовръстното свързани с Ториното

OFFNews 25 февруари 2016 в 12:00 20063 29

Биячите от Околовръстното свързани с Ториното

Биячите на Околовръстното шосе в София са свързани с човек с прякора Ториното, научи OFFNews от източници от разследването. Единственият популярен човек с това име е Ивайло Борисов, който е сочен за един от най-доверените хора на Златомир Иванов-Баретата. Той е и един от хората, които бяха обвинени за участие в организирана група за разпространение на наркотици. 

Към момента от прокуратурата не потвърждават информацията. От държавното обвинение съобщиха обаче, че биячите са служители в охранителна фирма. Това са четирима души с инициали М. М., Х.Х., Г. Б. и А.Г. Те вече са привлечени като обвиняеми за причиняване на средна телесна повреда в съучастие и по хулигански подбуди. Те са задържани за 72 часа, като се очаква в петък Софийската районна прокуратура да поиска постоянния им арест. 

От прокуратурата съобщиха също, че сигналът за побоя на Околовръстния път е подаден в полицията в сряда около 17.40 часа. В хода на разследването станало ясно, че до побоя се стигнало, след засичане на пътя между автомобилите на охранителите и автомобила на двамата пострадали. Те се возили в автомобил „Мицубиши Спейсрънър“ и тъй като бързали за работа маневрирали по Околовръсното, минавайки от една лента в друга.

При една от тези маневри шофьорът на „Ауди А 8“ засякъл автомобила на пострадалия В. Н. Това провокирало шофьора на "Мицубиши"-то да натисне клаксона, за да предотврати катастрофа. В същото време към колата му се приближил "Крайслер", който опитал да избута "Мицубиши"-то от пътя. Това принудило пострадалият да спре.

Малко след това до двата спрели автомобила пристигнало „Ауди“-то, на който преди това пострадалият свирнал с клаксон. От двата автомобила слезли четирима души, които пребили шофьора с метални палки. Един от тях счупил страничното огледало на автомобила му, а друг е нанесъл удари на момичето, което се возило в "Мицубиши"-то. 

В резултат В. Н. има избити зъби на горната челюст. Установени са оток, охлузвания и разкъсване на кожата от долната страна на предмишницата на лявата ръка, като тези наранявания представляват средна телесна повреда по смисъла на закона, уточняват от прокуратурата.

В петък главният прокурор Сотир Цацаров свиква спешно заседание с главния секретар на МВР и директора на ГД “Охранителна полиция“ –МВР за вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната, съобщиха от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!