Арестуваха сина на Ценко Чоков за побой

OFFNews 15 януари 2016 в 14:58 6726 2

Арестуваха сина на Ценко Чоков за побой

Районната прокуратура - Бяла Слатина е привлякла като обвиняем сина на кмета на с. Галиче Ценко Чоков Мартин. 18-годишният младеж е задържан за причинена средна телесна повреда, при условията на повторност и деянието е по хулигански и расистки подбуди, съобщиха от прокуратурата.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 12.01.2016 г. в село Галиче, по хулигански и расистки подбуди, е причинил средна телесна повреда на Радослав Илиев от село Галиче (на 19 години), изразяваща се в счупване на тилната кост в дясно. Това нараняване отговаря на медико – биологичния признак - проникване в черепната кухина. Мартин Чоков е извършил това деяние при условията на повторност - след като е осъждан двукратно през 2015 г. за причиняване на умишлени средни телесни повреди.

Днес Районен съд - Бяла Слатина ще разгледа искането на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Мартин Чоков.

Обвинението идва, след като главният прокурор Сотир Цацаров прати прокурори да се запознаят на място със случая. По същия начин се стигна и до промяна на обвинението срещу двамата братя от Враца, които пребиха до смърт 18-годишния Тодор. От прокуратурата уточниха, че прокурори проверяват всички дела, свързани с постъпили сигнали за насилие от семейството на кмета на с. Галиче – Ценко Чоков и че се очакват "други действия".

Това не са първите "прояви" на сина на скандалния кмет. В селото има няколко случая на побой и палежи на имоти, по които са образувани производства срещу неизвестен извършител. Местните обаче са категорични – зад всичко това стоят синовете на Ценко Чоков. През 2014 година в сигнал на потърпевши се казва, че малкият син на кмета - 17-годишният Мартин, и малкият син на Веско Лонгара, са пребили с боксове 20-годишно момче. Заради това младежът останал с разбита глава и се разделил с три от зъбите си.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови