Апелативният съд спира Георги Гергов за Пловдивския панаир

OFFNews 01 февруари 2023 в 12:34 2599 1

Георги Гергов

Снимка БГНЕС

Георги Гергов

Пловдивският апелативен съд потвърди определението на първата инстанция, което спря вписването на община Варна като акционер в доминираното от бизнесмена Георги Гергов дружество "Пълдин Туринвест" АД, съобщават БНР и "24 часа".

Ако акциите на Варна в панаира бъдат прехвърлени в дружеството, Гергов би придобил контрол на над 79% от акциите в Пловдивския панаир.

Вдигането на капитала оспори кметът на Пловдив Здравко Димитров като акционер в "Пълдин Туринвест" и вписването на новите акции няма да се случи до произнасянето на съда по тази жалба по същество.

Делото в Апелативния съд беше образувано по жалба на "Пълдин Туринвест" АД срещу спирането на регистърното производство в Агенцията по вписванията за промени в капитала за търговското дружество, въз основа на решения на извънредното общо събрание на акционерите, проведено на 9 януари.

В Окръжния съд текат две дела по казуса. Община Пловдив, в качеството си на акционер, е предявила иск срещу „Пълдин Туринвест“ АД за отмяна на всички решения на извънредното общо събрание на акционерите на дружеството от 9 януари. В друго дело градската управа иска спиране на регистърното производство, мотивирано от предмета на предявения иск по другото дело.

Апелативните съдии приемат, че жалбата на „Пълдин Туринвест“ АД е неоснователна. Определението им е окончателно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови