Quantcast

Акушерката: Не съм виновна. Моля ви, освободете ме

OFFNews Последна промяна на 30 април 2015 в 10:59 11862 20

Акушерката: Не съм виновна. Моля ви, освободете ме

Снимка Николай Варадинов/Булфото

Акушерката Емилия Ковачева, била 4-дневното бебе Никол в "Софиямед".

Не съм виновна. Моля ви, освободете ме. Това каза пред съда акушерката Емилия Ковачева, преди да бъде обявено решението на Апелативния съд в София, който я остави за постоянно в ареста.

За да изразят подкрепата си, в съдебната зала днес дойдоха и двете дъщери на Ковачева.

Адвокатът на акушерката Владислав Янев представи нови доказателства по делото, сред които удостоверение за наследствена пенсия, която получават децата ѝ, извадки от работния ѝ график, които показват, че обвиняемата системно е работила повече часове от позволеното.

Според защитата над Ковачева е наложен медиен натиск заради видеото, разпространено неправомерно в интернет. Според адвоката "опит за убийство" е завишено обвинение. Той смята също, че и съдебната охрана, с която водят клиентката му, е завишена и това не се отразява добре на подзащитната му. 

Янев каза, че не е гледал записа от инцидента. Той обаче коментира твърденията на прокуратурата, че ударите по бебето са нанесени със стъклено шише. Според адвоката от записа не може да се прецени какво е шишето.

До момента обвиняемата е неосъждана, живее с възрастните си и болни родители и с двете си дъщери. Семейството е с ниски доходи - по 271 лв. на член от семейството.

Според защитата липсват предпоставки за най-тежката мярка за неотклонение и затова иска тя да се замени с по-лека. Адвокат Янев е категоричен, че не съществува опасност клиентът му да се укрие или да извърши друго престъпление. Психическото и здравословно състояние на клиента му е такова, че се нуждае от изследвания и след това, ако е необходимо, да бъде проведено лечение, което е невъзможно в условията на ареста.

Според прокуратурата мярката за неотклонение на обвиняемата не трябва да бъде променяна, тъй като са налице безспорни факти. Малката Никол е  безпомощна, ударите са нанесени с особена жестокост, получените травми са болезнени и мъчителни за бебето. Безспорен е и фактът, че акушерката е причинила увреждания на детето и доказателствата за това са "солидни".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.05 2015 в 11:02

"Не съм виновна. Моля ви, освободете ме."

Никакво разкаяние, никакъв опит да си поеме отговорността. Тази офца си е завършен престъпник.

Марш в кауша!!!
Излизане оттам само за да я заровят!

01.05 2015 в 11:27

Много сте жалки как може да има две мнения за този случай... До живот в затвора!

01.05 2015 в 07:55

Правната култура на българина просто искри от коментарите и обяснява много неща -- примерно състоянието на съдебната система.

Две неща мога само да ви кажа, талибанчета български:

1. по закон, никой не е виновен преди да го осъдят, а след това е виновен само за това, което са го осъдили.

2. по закон, всеки има право в съда да получи най-добрата защита, която може да си позволи.

И още едно допълнително, за "милосърдието". Ако бяха ударили некое цигане, дори и по-жестоко, на нито един от вас немаше да му придреме от тая работа, както не ви пука и за илядите бездомни и гладни по улицата, много от които са просто ограбени и изхвърлени там.

Можете да се гордеете с вашите български ценности. Как беше?

Помогнаха на другаря Балкански да смъкне от плещите си съветската ватенка, наметна си той едно европейско яке от магазина за дрехи втора употреба и без малко всички го припознаха за европеец.

01.05 2015 в 00:43

"Янев каза, че не е гледал записа от инцидента." ...
"Според адвоката от записа не може да се прецени какво е шишето."

???

30.04 2015 в 15:43

Това, че детето е живо не е кой знае какво успокоение. Никой не може да каже дали то не е трайно и безвъзвратно умствено увредено. Акушерката трябва да бъде прибрана, най-малкото за нейна лична сигурност. Ако аз съм на мястото на родителите на детенцето и ако мога да я докопам, не едно ами десет стъклени шишета ще й счупя в главата на тая гад.

30.04 2015 в 14:17

Ковачева, пребила си новородено бебе, имаш късмет, че е живо, поеми отговорност и се извини, не се обяснявай, няма кой да те съжали.

30.04 2015 в 13:58

Всеки който е държал новородено знае как треперят ръцете му "да не би да му направи нещо". Тези деца колкото и да са "жилави" са и изключително нежни - главичката на бебето не е като на възрастен човек, фонтанелата не е затворена, което ще рече че няма нищо което да осигури защита за мозъка каквато имаме ние в момента. Аз съм ЗА задържането под стража - жената няма да се укрие - това е ясно, но ако наистина психически не е добре не ѝ е мястото да се разхожда туко-така по улиците, без назначено адекватно лечение. А и ако аз съм бащата на това дете...ами по-добре да е покрай полицаи, че иначе не знам какво може да ѝ се случи. До номер 5 - ти като гледа видеото видя ли как подскачаше количката при ударите? Видя ли как го мяташе като парцалена кукла и го "пошляпваше". Не искам да я съдя, но не разбирам никой, който защитава подобен човек (изключая адвокатите на които им се плаща).

30.04 2015 в 13:40

УМРИИИИИИИИИИ

30.04 2015 в 13:28

"Янев каза, че не е гледал записа от инцидента. Той обаче коментира твърденията на прокуратурата, че ударите по бебето са нанесени със стъклено шише. Според адвоката от записа не може да се прецени какво е шишето."

Това, адвокатите, са най-долната сган на планетата! Той, видите ли, не бил гледал записа от инцидента, 'ми че гледай, го бе, негодник, нали това ти е работата - да си информиран за деянията на сганта, която защитаваш!!!; обаче въпреки че не е гледал видеото, все пак е наясно, че от записа не може да се прецени какво е шишето - как разбра, щом не си гледал записа!?!?! Да не говорим, че една проверка на място в отделението (стига съучастнически настроените служитили да не се намесят)веднага ще покаже какви шишета се използват за хранене на бебетата. Ако изобщо някой иска да изясни този факт... Неправомерно им било изтичането в мрежата на клипа, мародери с мародери, иначе акушерката - жив ангел! То добре че "изтече" неправомерно в мрежата тоя клип, та сега на прокуратурата ще й е трудно да замете следите на престъплението, и на съдиите ще им е трудно да се правят на малоумни докато прибират подкуп от шефа на болницита (наши пари!!!), за да оправдаят поредния изрод/ка! Тъй като всички видяха за какво става дума, та благодарение на това тая изродка няма как да лъже и да се оправдава!

30.04 2015 в 13:22

този адвокат няма ли кой да го пребие най после