Адвокатът на акушерката: Най-много да е шляпвала бебета

OFFNews 25 април 2015 в 15:15 9902 17

Адвокатът на акушерката: Най-много да е шляпвала бебета

Снимка БГНЕС

Побоят над 4-дневно бебе от акушерката Емилия Ковачева е зверски. Така прокурорът, който поиска постоянен арест за жената, определи случилото се по време на заседанието по мярката за неотклонение на обвиняемата.

Тя отговаря по обвинение за опит за убийство на бебето Никол.

Прокуратурата поиска днес на Ковачева да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В пледоарията си прокурорът каза, че експертна справка показва, че тя не страда от психическо заболяване, съобщи БГНЕС.

В същото време адвокатът на обвиняемата оспори автентичността на видеозаписите, които са запечатали случая. Тезата на адвоката е, че има голям период от около 12 часа от времето, в което се твърди, че бебето е бито, до констатирането на тежките отоци.

Според защитата, версията на прокуратурата е невъзможна и необективна. Според тях дори и да се приеме, че е нанесла удари, те са били леки и не са причинили травмата на бебето. Според адвокатите жената може най-много да е "шляпвала" бебетата, но не упражнявала насилие над тях. 

Голяма част от казаното от адвоката бе върху това, че акушерката е работела 24 часа, че била принудена да робува, защото семейството й зависело от нея.

Очаква се съдът да излезе в 16.00 часа с решение дали да остави акушерката в ареста. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!