Quantcast

Адвокатът на Цветан Василев: Г-н Василев се чувства прекрасно

OFFNews Последна промяна на 11 октомври 2014 в 18:11 17268 7

Цветан Василев

"Нещата с евентуалната екстрадиция на Цветан Василев са доникъде. Не е ясно кога сръбският съд ще гледа делото по искането на българските власти".

Това е разказал адвокатът на Цветан Василев - Константин Симеонов, пред БГНЕС.

Юристът се е срещнал в четвъртък с мажоритарния собственик на КТБ. "Г-н Василев се чувства прекрасно", твърди защитникът.

Сръбската съдийка, която трябва да реши по искането на българската прокуратура за екстрадиране на Василев, е излязла в отпуск.

"След като се върне, тепърва предстои да чете документите, изпратени от София. Тепърва ще решава дали ще иска още доказателства, за кога ще насрочи делото. То по същество не е почнало. Все още не може да се каже кога във времето може да бъде насрочена дата. Те не бързат за никъде, това е очевидно”, признава адвокат Симеонов.

На 19 септември главният прокурор Сотир Цацаров обяви, че молбата на българските власти за екстрадиция на Цветан Василев е подписана и е предоставена на сръбския съд. Решението вече е в ръцете на сръбските власти.

Цветан Василев е обвинен за присвояването на 206 млн. лв. от затворената КТБ, на която е мажоритарен собственик. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.10 2014 в 22:40

мъка , хлебиш ли :)

11.10 2014 в 22:19

За “Милен04” - Цв.Василев НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ банкова паникКТБ, петък, 13 юни14!
М. Радев БАНКОВА паника КТБ не е организирал петък, 13 юни14....!
Ив. Костов НЕ Е ОРГАНИЗИРАЛ банкова паника петък 13юни14!
Ив. Искров НЕ Е организирал Банкова паника петък, 13 юни!
ВИНОВЕН за УДАРА срещу КТБ е друг... вярно пробваха да докарват и разкарват като мечка Цв. Василев, но нещо зацикли заверата, сръбската СДБ (Служба државне безбедности, бивша УДБА) ще решава, а СДБ си има свои приоритети и и и....

11.10 2014 в 22:13

За “мнение от IP03” Все пак да запитам защо точно Цв. Василев да се притеснява за вложителите, той е акционер в банка с пълен лиценз за банкова дейност, даден от БНБ. На 25 февр пред ТVкамери/журналя ПРОТЕСТЪРСКА мрежа внася тържествено сигнал с/у КТБ. Главпрокурор се хвали http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html . Въз основа на Сигнала, подписан от Хр.Иванов, назначен за награда за служебен правосъден, ДАНС отнема допуска на ПодуправителяБанковНадзор и блокира БНБ …
На 13юни/петък българския Главпрокурор и МВРПикчърс организираха БАНКОВА паника “КТБ” ”(после - паника ПИБ) http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили входовете ..... на КТБ)!” БАНКОВАТА паника “КТБ” води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки!
КТБ се обръща към БНБ за ликвидна подкрепа по чл.33/ЗБНБ, но БНБ отказва…
По закон всяка банка в БГ има размер на ликвидния ресурс, който трябва да има при ликвидна криза. От банковата паника, организирана от Главпрокурор петък/13юни до 20 юни от КТБ са изтеглени главно електронно 1.3 мрд лв, отишли в НЕбългарски банки. Последен на 22 юни тегли 59млн Искров и затваря КТБ…
ЗАТВОРЕНА БАНКА =ГУБЕЩА БАНКА (май това е целта на БНБ?!?!?)
Та питам – защо Цв. Василев да се тревожи за вложителите. КТБ е банка работеща по Закона за кредитните орг-ции. Ако някой не е е изпълнявал ЗКО – то май не е Цв. Василев. Вярно, част от ЗАВЕРАТА “КТБ”, освен банкова паника и затваряне КТБ, бе да докарат “в чувал” Цв. Василев (нещо като Ив.Миронов, който после осъди БГ).
Да, ама не се получи – решението е на сръбската СДБ (Служба државне безбедности, бивша УДБА), а СДБ си има свои приоритети, и далаверка-завера “КТБ” ЗАЦИКЛИ ...
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРАННО Е – как никой в БГ не повдига въпроса КОЙ, КОГА И КАКВА ОТГОВОРНОСТ ще бъде търсена за ЗАВЕРАТА “удар по КТБ”?!?!? Кой ще потърси отговорност от ДАНС, от Главпрокурор за ЗАВЕРАТА “КТБ”???????
След време акционерите вкл. Цв. Василев ще осъдят БГ за вредите, и БГ ще плати... и всичко ще е скрито-покрито!
Данъкоплатците ще плащат, да почват да рИват, ЯКО да рИват!

11.10 2014 в 22:11

Само един мръсник може да се чуства добре след всичко това!!!!

11.10 2014 в 21:34

Ох, камък ми падна от сърцето! Мислех, че нещо се е притеснил. А как се чувстват тези с парите за ежедневни нужди, блокирани в КТБ?

11.10 2014 в 18:59

как да е иначе - кратуня пак ще е премиер .

11.10 2014 в 18:33

На 13юни/петък българския Главен прокурор и МВРПикчърс организираха БАНКОВА ПАНИКА “КТБ” ”( после е банкова паника ПИБ) http://offnews.bg/ “Полиция влезе в офисите на Цв. Василев! OFFNews преброи 8 полиц. а-ла пред КТБ. Униформени са завардили входовете ..... на банката (КТБ)!
БАНКОВАТА ПАНИКА “КТБ” води до изтегляне 13-20 юни от КТБ на ЦЕЛИЯ СВРЪХ ликвиден ресурс от 1.3 млд.?!?!? Отишли в НЕбългарски банки!
А преди това Главпрокурор и ДАНС са блокирали БНБ с отнемане допуска на Подуправителя Банков надзор, за което Главпрокурор се хвали http://www.legalworld.bg/37010.podupravitel-na-bnb-e-obvinen-v-prestyplenie-po-slujba-zaradi-ktb.html А преди това на 25 февруари14 Протестърска мрежа внесе сигнал, подписан от Хр. Иванов, сега правосъден, с/у КТБ, по който сигнал Главпрокурор се цепеше от ТV на ТV “как лови бандюги в банките”.
Сега българската прокуратура, ДАНС и МВР такава велика , на космически нива, работа свършиха с МЕРАКА да докарат Цв. Василев в чувал и да тропнат всички грехове върху него! Само че допряха до сръбската СДБ (Служба државне безбедности, бивша УДБА), и работата ЗАЦИКЛИ ... За голям срам, ЗАВЕРАТА “КТБ” опря в сръбската СДБ, която трудно ще бъде превзета по схемата в БГ.
ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СТРАННО Е – как никой в БГ не повдига въпроса КОЙ, КОГА И КАКВА ОТГОВОРНОСТ ще бъде търсена за ЗАВЕРАТА “удар по КТБ”?!?!? Кой ще потърси отговорност от ДАНС, от Главпрокурор за ЗАВЕРАТА “КТБ”???????
След време акционерите вкл. Цв. Василев ще осъдят БГ за вредите, и БГ ще плати... и всичко ще е скрито-покрито!
Данъкоплатците ще плащат, да почват да рИват, ЯКО да рИват!