Адвокатът на Цветан Василев е внесъл документите по закона "Магнитски"

OFFNews 15 август 2017 в 16:16 16997 0

Адв. Джоузеф Огъстин

Американският адвокат лобист Джойзеф Огъстин от юридическата компания JWI обяви, че вчера (14 август) е внесъл официално документите на Цветан Василев, с които бившият шеф на КТБ кандидатства за закрила в САЩ по закона "Магнитски".

Това съобщи журналистът от телевизия BiT Ралица Василева, която е взела второ интервю с Огъстин по случая с банкера.

На въпрос на журналистката какво означават тези действия, адвокатът отговорил, че след внасяне на документите предстои Държавният департамент и Министерството на финансите да разгледат събраните доказателства от фирмата JWI. Ако преценят, че те са достоверни, ще направят предложение към президента Доналд Тръмп да санкционира двете личности, които Василев е посочил - Сотир Цацаров и Делян Пеевски, стана ясно от думите на Ралица Василева.

Джоузеф Огъстин е коментирал и казаното от главния прокурор Сотир Цацаров, че американският юрист е лобист. Защитникът на Цветан Василев посочил, че фирмата му взема малък хонорар от 50 000 долара за основните разноски. Той добавя, че не се заели с делото за пари, а заради убеждението, че правата на банкера изгнаник са нарушени. В отговор на въпрос за обвиненията срещу Василев и отговорността му за фалита на банката, адвокатът посочва, че са направили много обстойно проучване и са убедени, че клиентът им е невинен, а КТБ е била в добро състояние и много западни одитори са заявили това.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови