Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Бивш американски губернатор: Опитаха се да запушат устата на Цветан Василев по съветски модел

OFFNews 14 август 2017 в 20:59 7186 2

В статия, озаглавена „Цветан Василев - българският Магнитски“, бившият американски губернатор Бил Ричардсън обяснява защо грубото накърняване на човешките права на Цветан Василев от страна на българската държава е илюстрация на системната злоупотреба с власт на българската мафия.

Резюме от материала е публикуван на страницата на банкера, който забегна от България след краха на КТБ.

Ричардсън е ангажиран със защитата на Василев. Бившият губернатор на Ню Мексико се познава с българския банкер от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно американският политик и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на международния закон.

Ричардсън припомня случая „Магнитски“, който е убедил американските власти да приемат така наречения закон „Глобален Магнитски“, който дава право на американското правителство да санкционира корумпирани държавни чиновници, които нарушават човешките права по света.

„Нападането на политически опоненти с лостовете на държавната машина е характерно за страните с високо ниво на корупция като България“, твърди Ричардсън.

Според дипломата "отмъстителни политически лидери в съдружие с предприемачи, които контролират медии и избират съдии, са организирали класически „корпоративен рейд“ по съветски модел, в опит да накарат Василев да замълчи“.

Ричардсън отбелязва още, че неговият център има честта да подкрепи борбата за справедливост на Цветан Василев, тъй като той е посветил дипломатическата си кариера на борбата срещу корупцията и политическата репресия.

Бившият губернатор обяснява странните схеми на взаимодействие между българската прокуратура и определени медии и подчертава, че смята, че обвинението срещу Цветан Василев е изфабрикувано.

Според Ричардсън, американските власти ще се заинтересуват от корупцията в България и системното нарушаване на човешките права от страна на българските власти.

Той разяснява, че двама държавни чиновници са изиграли ключова роля в очернянето на Василев. Това били медиен олигарх-народен представител, който е основен стратег на войната срещу Василев, обявена от държавата и главен прокурор, който непрекъснато злоупотребява с власт, за да изпълнява политически поръчки, като скалъпва обвинения и се координира с медиите на въпросния олигарх.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

2

kibrito

15.08 2017 в 06:08

В чалга държавата, "големите" политици си пееха "Тигре, тигре", но май се задават "Камъните падат" и "Само да те гепна, дънките 'щи цепна"
 
X

Да помогнем на украинските деца!