Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Серията Galaxy S23 разкрива творческите ти възможности

Павлин Луканов 18 февруари 2023 в 10:30 30498 0

Samsung Galaxy S23 Series

Снимка Samsung

Серията Galaxy S23 разкрива творческите ти възможности

Наскоро Samsung представи новата си флагманска серия смартфони Galaxy S23, в рамките на първото за годината събитие Galaxy Unpacked. Феновете на бранда в цял свят едновременно видяха за първи път новите устройства Galaxy S23, Galaxy S23+ и премиум модела Galaxy S23 Ultra.

С новите си попълнения компанията продължава успешната флагманска линия Galaxy S, в която традиционно виждаме най-доброто от мобилния свят. Официално продажбите им в България стартираха на 17 февруари, така че моментът е идеален да се запознаем отблизо с част от интересните иновации подобрения, които идват с новите устройства.

Има някои важни нововъведения при всички нови модели от S23 серията, но разбира се при отделните устройства има и специфики, които ще разгледаме. Телефоните се отличават с изключителна здравина, благодарение на използваната рамка от Armor Aluminum, както и са първите със защитно покритие Gorilla Glass Victus 2, което им позволява да са по-устойчиви при падане. Освен това имат и сертификат за прахо и водоустойчивост IP68. Всичко това означава, че те могат да се справят с редица неприятности и може да разчитате на тях, когато сте в движение. За да пасват новите устройства отлично на личния ви стил, те се предлагат в няколко изискани цветови опции – мистично черно, естествен памук, горско зелено и нежна лавандула.

Едно от значителните подобрения тази година е чипсетът Snapdragon 8 Gen 2 мобилна платформа за Galaxy, която е специална разработка на Samsung и Qualcomm. Платформата предоставя производителност от най-високо ниво, а на практика това означава, че телефоните се справят с всички задачи, които ще ви се наложи да изпълните. Акцент е подобреното изживяване за геймърите с плавния дисплей с честота на опресняване от 120Hz, за движения видими в най-високи детайли без забавяния и загряване, което е от изключително значение.

Новата платформа постига и напредък при енергийната ефективност, а това от своя страна означава, че можете да използвате устройствата си по-дълго с един заряд. На фона на това Galaxy S23 и S23+ са с по-големи батерии, а при Galaxy S23 Ultra се постига удължаване на издръжливостта при същия капацитет като при Galaxy S22 Ultra. Телефоните предлагат между 22 и 27 часа възпроизвеждане на видео с едно зареждане, което е впечатляващо. Така дори да нямате възможност да заредите за по-дълго време, ще можете да разчитате на устройството си за всякакви задачи и ще разполагате с достатъчно заряд.

Смартфоните Galaxy S традиционно предлагат едни от най-добрите дисплеи при смартфоните, позволявайки пълно потапяне в работата или забавленията, за които използваме устройствата. Конкретно при Galaxy S23 Ultra има леко извит екран с диагонал 6.8 инча, като плоската използваема част от него е по-голяма спрямо предходното поколение. Така работите по-лесно със съдържанието, получавайки повече полезна площ, за да развихрите идеите си. За по-високата продуктивност ще ви помогне и стилусът S Pen, който идва с Ultra модела и предлага много възможности, включително за скициране, навигация и въвеждане на ръкописен текст, който лесно се трансформира в печатен.

Искате най-доброто по отношение на мобилната фотография? Samsung Galaxy S23 Ultra предлага и това с наличието на значително подобрен адаптивен 200-мегапикселов сензор. Това, в добавка с усъвършенстван изкуствен интелект, който анализира всеки обект в кадъра, позволява да запечатвате впечатляващи кадри не само през деня, но и през нощта. Всичко това с кристално качество, като спокойно можете да отпечатате снимките си и на хартия, благодарение на голямата резолюция. Налична е и технология за приближаване без загуба на качеството, идеално решение за заснемане на животни, без да ги притеснявате.

Моделът предлага подобрена оптична стабилизация, което означава, че няма да се притеснявате от непредвидени разклащания на ръката. Ако сте любители на нощното звездно небе, ще оцените и настройките на новия режим Астро хиперлапс за заснемане на звезди и съзвездия. Моделът има нощен режим и за селфи камерата, включително с портретен боке ефект, което ще ви впечатли и ще покаже най-добрите ви черти. За тези от вас, които искат повече възможности за управление при снимане е предвидено приложението Expert RAW, което след като свалите, дава много опции за редакция и настройки директно от камера приложението на Galaxy.

Неразделна част от съвременните смартфони е софтуерната платформа, а тук откриваме Android 13 с потребителския интерфейс One UI 5.1. Добавени са и допълнителни възможности за продуктивност в сътрудничество с Google. Така, например, при видеоразговори в Google Meet, Galaxy S23 Ultra може да позволи съвместна редакция на документи чрез стилуса S Pen в приложението Samsung Notes. От компанията също така ще предоставят 5 години софтуерни ъпдейти за сигурността и 4 поколения ъпгрейди на One UI и Android. Така можете да сте сигурни, че телефоните ще са актуални с години напред. Като допълнителен бонус, собствениците на новите Galaxy S устройства могат да се регистрират за 4 месеца безплатен неограничен достъп до YouTube Premium при активиране на устройството до 1 април 2024 г. Така ще се наслаждават на любимата си музика и друго видео съдържание без реклами, офлайн и при изключен екран.

Завършваме с нещо много важно – серията Galaxy S23 бележи значителен напредък по отношение на използваните еко решения. Това включва използването на повече рециклирани материали, като Galaxy S23 Ultra има 12 вътрешни и външни компоненти от рециклирани материали спрямо 6 в S22 Ultra. Сред тях са рециклирано стъкло за покритието на екрана и гърба, алуминий за SIM слота и страничните бутони, както и рециклирани пластмасови материали в множество елементи. Част от пластмасата идва от излезли от употреба рибарски мрежи, а други части са от бутилки. Galaxy S23 Ultra включва средно 22% рециклиран материал, а всеки модел от серията идва в кутия изцяло от рециклирана хартия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!