Samsung представи новите си серии Galaxy S23 и Galaxy Book3

Павлин Луканов 01 февруари 2023 в 20:06 11288 0

Samsung Galaxy S23

Снимка Samsung

Samsung представи новите си серии Galaxy S23 и Galaxy Book3

Тази година Samsung обновява флагманската си серия смартфони Galaxy S23 в ключови направления, като от компанията акцентират върху подобрения в камерата, по-добро представяне при гейминг и по-екологичен дизайн. Освен това обаче компанията анонсира и новата си серия преносими компютри Galaxy Book3, която предлага оптимизирано изживяване за потребителите.

Двете линии устройства предлагат безпроблемна свързаност едно с друго за подобрени продуктивност и забавления. Това е допълнено и от мощен хардуер, с който всичко е възможно.

Смартфоните Samsung Galaxy S23

Новото поколение Galaxy S отново идва в три модела, Galaxy S23, Galaxy S23+ и Galaxy S23 Ultra. Първите два модела са с плоски екрани с диагонали от съответно 6.1 и 6.6 инча, а при Galaxy S23 Ultra има извит екран с диагонал 6.8 инча, като плоската използваема част от него е по-голяма спрямо предходното поколение. Всички модели вече са без единна секция за основната камера, като сензорите се издават индивидуално над корпуса. Те се предлагат в цветове Phantom Black, Cream, Green и Lavender.

Серия Galaxy S23 бележи и напредък по отношение намаляване на негативното въздействие върху природата. Това включва използването на повече рециклирани материали. Така например конкретно S23 Ultra има 12 вътрешни и външни компоненти от рециклирани материали спрямо 6 в S22 Ultra. Това включва рециклирано стъкло за покритието на екрана и гърба, алуминий за SIM слота и страничните бутони, както и пластмаса в множество елементи. Част от пластмасата идва от излезли от употреба рибарски мрежи, а други части са от бутилки.

Galaxy S23 Ultra е първият смартфон със защитно покритие Gorilla Glass Victus 2, което предлага по-висока издръжливост за продължителен период от време и включва средно 22% рециклиран материал. Всеки модел от серията идва в кутия изцяло от рециклирана хартия.

Преминаваме към най-интересната част, а именно камерите. Тук от компанията добавят нови възможности за заснемане съчетани с редица хардуерни подобрения. Значително е подобрението при нощните снимки. Така например Galaxy S23 Ultra включва нов 200-мегапикселов сензор, който използва технология за сливане на 16 пиксела в един за много по-висока светлочувствителност. Конфигурацията включва още 12MP + 10MP + 10MP сензори. Galaxy S23 и S23+ идват с тройни камери (50MP + 12MP + 10MP).

Моделът има нощен режим и за селфи камерата, включително с портретен боке ефект. Вградената технология с изкуствен интелект анализира черти като коса, очи и кожа за персонализирани селфи кадри.

Подобрена е и стабилизацията при снимане на видео в нощни условия чрез Adaptive VDIS, която анализира и разделя движенията, разпознавайки светлинните условия. Така се постига стабилно видео. S23 Ultra ума и удвоен OIS ъгъл спрямо предходната серия. Постига се ограничаване на шума в кадрите чрез обработка с изкуствен интелект за постигане на кристална картина и през нощта. Добавен е нов режим Астро хиперлапс за заснемане на звездни пътеки.

200-мегапикселовият сензор на S23 Ultra означава, че можете дори да отпечатвате снимките си в голяма резолюция. За по-добър фокус се използва технологията Super Sharp Pixel чрез повече отправни точки. Възможен е видео запис в резолюция 8K при 30 кадъра в секунда и зрителен ъгъл до 80 градуса. Трите нови модела са с 12-мегапикселови селфи камери, като за сравнение S22 и S22+ разполагаха с 10MP сензори.

Това означава и постигането на по-отчетливи снимки с автентична текстура. Прилага се и Super HDR с 60 кадъра в секунда за по-широк динамичен обхват. За по-качествен звук при запис на видео е предвидена възможност за сдвояване със слушалките Galaxy Buds2 Pro.

Потребителите, които искат повече възможности за управление при снимане могат да използват приложението Expert RAW, което беше въведено със серията S22. Така имате достъп до некомпресираните данни за снимките, директно от сензора. Тази година са въведени подобрения за снимане в режим 50MP и е добавена опция за астро снимки. Има също така опции за множество експозиции.

В основата на новите смартфони е чипсетът Snapdragon 8 Gen 2 Mobile Platform for Galaxy. Това позволява постигането на по-висока производителност, включително и при гейминг. Galaxy S23 Ultra има батерия с капацитет 5000 mAh, а при другите два модела тя е съответно 3900 mAh и 4700 mAh (с 200 mAh повече спрямо предшествениците).

За по-приятно гейминг изживяване екраните имат технология Advanced Vision Booster с настройка на цветовете и контраста в три различни нива. Опцията Enhanced comfort пък настройва цветовете за по-малко натоварване на очите.

В софтуерно отношение е използван базираният на Android 13 графичен потребителски интерфейс One UI 5.1. Той добавя различни режими и рутинни занимания, като първата опция позволява създаването на персонализирани настройки за различните части от денонощието и занимания, като сън, тренировки, шофиране, работа и т.н. Bixby Text Call позволява отговор на входящо обаждане с текстово съобщение.

Добавени са и допълнителни възможности за продуктивност в сътрудничество с Google. По време на видеоразговори в Meet, S23 Ultra може да позволи съвместна редакция на документи чрез стилуса S Pen в приложението Samsung Notes. Смартфоните са защитени от системата Samsung Knox, която предлага цялостна защита от край до край. Въведено е и ново табло за преглед на рисковете за лични данни и опции за защита. От компанията също така обешават предоставянето на 5 години поправки за сигурността и 4 поколения ъпгрейди на One UI и Android.

Серията лаптопи Galaxy Book3

Това е новата премиум серия преносими компютри, която включва четири устройства. Galaxy Book3 Pro идва в 14- и 16-инчови варианти в класическа лаптоп форма, както и най-тъкия и лек корпус в линията. Galaxy Book3 Pro 360 е две в едно устройство с 16-инчов сензорен екран. Компанията добавя и 16-инчовия Galaxy Book3 Ultra, който е най-мощното ѝ предложение в категорията. Всички попълнения използва 13-то поколение процесори Intel Core.

Функцията Multi Control позволява директно да управлявате съвместимите си таблети и смартфони Galaxy от новите лаптопи. Така можете да прехвърляте лесно файлове и да копирате и поставяте текст и снимки. Опцията Second Screen пък позволява разширяване на екранното пространство чрез безжично свързване към Galaxy Tab.

Phone Link за Windows и Link-to-Windows позволяват дори повече взаимодействие между компютрите и смартфоните. Това включва споделянето на мобилен интернет автоматично с един клик. Има също така опция за преглед на последно посетени страници и т.н. Също така е налична директна синхронизация на RAW кадри от телефона към лаптопа за професионална обработка например в Lightroom, като потребителите избрали някой от новите модели лаптопи получават и два месеца пробен период за приложението.

Прехвърлянето на данните от стария компютър е улеснено с Galaxy Book Smart Switch, решението Samsung Pass се синхронизира със Samsung Pass за достъп до запазените пароли и логин данни. Чрез Single Sign On въвеждате потребителската си парола за акаунта в Samsung еднократно за достъп до всички свързани приложения.

Galaxy Book3 Ultra включва избор между 13-то поколение процесор Intel Core i7 или i9, както и до 32GB системна памет. Това означава, че получавате наистина висока производителност. Подобрението спрямо Book2 Pro е до 50% при многоядрена работа на процесора. Включена е и видеокарта NVIDIA GeForce RTX4070/4050, за гейминг и обработка на видео и фото съдържание. Двата други модела са с процесори i5/i7 и графика Intel Iris Xe.

Ultra версията е с 16-инчов Dynamic AMOLED 2X 3K дисплей с честота на опресняване до 120Hz. Съотношението на страните е 16:10, позволявайки показването на повече съдържание. Пиковата яркост е 500 нита HDR, а контрастът над 1 млн.:1. Има и сертификация VESA ClearMR и DisplayHDR 500.

Серията идва с универсално зарядно с USB Type-C порт, което може да се използва и за зареждане на смартфоните и таблетите на компанията. Налични са и редица портове, включително Type-C, слот за microSD карти и HDMI. Налична е звукова система от четири високоговорители настроени от AKG и с Dolby Atmos. Има също така 1080p уеб камера, както и двойни микровони за активно шумопотискане.

Лаптопите са тънки и леки, което ги прави леки за пренасяме. Book3 Pro 14“ е с дебелина 11.3 мм и тежи 1.17 кг., а Book3 Pro 16” е с дебелина 12.5 мм и тегло 1.56 кг. При Book3 UItra тези параметри са 16.5 мм/1.79 кг., a Book3 Pro 360 е 12.8 мм/1.66 кг. или 1.71 кг. за версията с 5G свързаност. Всички те са с алуминиев корпус като Ultra моделът е в цвят Graphite, а другите имат и опция в Beige. Избрани части от серията са от еко материали, включително рециклирана пластмаса и поне 70% опаковка рециклирана хартия.

Цени и наличности

Серията Galaxy S23 идва в България в четири матови цвята: Мистично черно, Естествен памук, Горско зелено и Нежна лавандула. Смартфоните от серията Galaxy S23 ще бъдат налични за продажба от 17.02.23 г.
В периода 01.02-16.02.23 г. в сила е кампания за предварителни поръчки, която дава възможност на потребителите да закупят устройство с по-висока памет на цената устройство с на по-ниската, както и да се възползват от ранна доставка преди 10 февруари и 200 лв. е-ваучер за отстъпка от цената. Така S23 Ultra 512GB е на цената на S23 Ultra 256GB, S23+ 512GB на цената на S23+ 256GB, S23 256GB на цената на S23 128GB.

Препоръчителните цени на устойствата в България започват от 1,899 лв. за Galaxy S23 128GB, 1,999 лв. за Galaxy S23 256GB, 2,349 лв за Galaxy S23+ 256GB, 2,599 лв. за Galaxy S23+ 512GB, 2,749 за Galaxy S23 Ultra 256GB, 2,999 лв за Galaxy S23 Ultra 512GB и 3,599 лв за Galaxy S23 Ultra 1TB.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !