Масирана тролска атака към Туитър ''честити'' сделката на Илон Мъск

OFFNews 30 октомври 2022 в 20:24 6761 2

Туитър

Снимка БТА/АП

Логото на Туитър

След като Илон Мъск придоби Twitter, социалната мрежа е била засегната от координирана атака на тролове. Над 50 000 туита от 300 акаунта са „бомбардирали“ платформата със съдържание, съдържащо език на омразата, пише „Гардиън“.

Най-богатият човек в света – Илон Мъск – купи компанията за 44 милиарда долара миналата седмица.

Атаката е била насочена към потребителите с цел да ги накара да вярват, че Туитър се е отказал или е отслабил политиките си по отношение на съдържанието, обясняват оттам.

От отдела за безопасност уверяват, че не са променили стандартите си, а са били обект на "организирани усилия да накарат хората да мислят, че сме го направили" - по думите на ръководителя на отдела Йоел Рот.

Рот илюстрира случилото се с думите, че компанията се е сблъскала с „един тон“ туита, идващи от малък брой акаунти, съдържащи обиди. За да илюстрира мащаба на атаката, той заяви, че повече от 50 000 туита, в които многократно е използвана една неуточнена обида, са дошли само от 300 акаунта.

Съответните потребители са били блокирани.

"Предприехме действия за забрана на потребителите, участвали в тази тролинг кампания - и ще продължим да работим за справяне с проблема през следващите дни, за да направим Twitter безопасен и приветлив за всички", написа той.

Освен че подчерта, че не е имало промяна в политиките за модерация на съдържанието в Twitter, Мъск обяви създаването на Съвет за модериране на съдържанието. Новият орган ще обединява "най-различни гледни точки" и няма да се вземат решения относно политиката за съдържание или възстановяването на акаунти без решение на органа.

Мъск посочи, че Twitter може да бъде разделен на различни секции, в които потребителите да дават оценки на съдържанието на публикациите и да участват в онлайн дискусии в специално създадено пространство в платформата.

Милиардерът с повече от 100 милиона последователи в платформата заяви, че потребителите могат да избират версия на Twitter, както избират филм - според рейтинга на съдържанието му.

Мъск добави, че рейтингът на туита на даден потребител ще може да се променя според обратната връзка на потребителите.

Самият той ще бъде близо до България през утрешния ден - милиардерът и собственик на Tesla е наел замъка Бран в Брашов, Румъния, където планира да празнува Хелоуин на частно парти с милиардери и холивудски звезди, пише БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-5426

2

Бай Пешо от Перни 6

31.10 2022 в 07:41

Всички искаха да пробват наистина ли е свободна птичката вече :)

3767

1

Име на профила

30.10 2022 в 20:57

сашке, ти ли беше?