Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Huawei Watch GT 3 е новият стилен и функционален спътник в ежедневието

OFFNews 08 декември 2021 в 13:50 8470 0

В края на октомври се състоя международната премиера на новото поколение смарт часовници на Huawei Watch GT 3. Сега устройствата достигат и до България, като те определено има с какво да ви впечатлят. Часовниците са налични в два размера, 46- и 42-милиметра и имат кръгли екрани. Дизайнът им включва здрава конструкция от неръждаема стомана и задна част от композитен материал от полимерни влакна.

Часовниците са доста леки при 42.6 гр. и 35 гр. съответно за по-големия и по-малкия варианти. 42-милиметровият часовник е насочен по-скоро към дамите и има изтънчен и нежен външен вид. Той може да стане неразделна част от лайфстайл аксесоарите за ежедневието ви като е наличен избор между версия с метална верижка в цвят Light Gold Milanese или с бяла кожена каишка. И в двата случая корпусът е в златист цвят, а каишките са с ширина 20 мм.

46-милиметровият Watch GT 3 наподобява повече на класически часовник с външен циферблат по ръба на извитото стъклено покритие. Той също е наличен в две версии, черна конструкция с черна каишка от ергономичния флуороеластомер и сребриста конструкция със стоманена верижка. Тук каишките са с ширина 22 мм.

Отличителна черта в новата серия е добавянето на въртяща се коронка за още по-лесна системна навигация. Чрез нея можете да превъртате през менюта или да зуумвате в основния изглед с приложения. Освен коронката има и още един бутон за бърз достъп до тренировъчните режими.

Часовниците са с по-големи екрани спрямо предшествениците си при съответно 1.43- и 1.32 инча, като са използвани цветни AMOLED панели с резолюция 466 х 466 пиксела. Това позволява постигането на ярка и отчетлива картина при всякакви околни условия. Има и опция за постоянно активиран екран. За да персонализирате часовника според настроението или обкръжението си, имате избор измежду хиляди дизайни на циферблати. Така можете да се премените според случая, за спорт, разходка, вечеря или изискано събитие.

На големя екран можете да се информирате за известията, които получавате на свързания смартфон. Освен това има редица полезни приложения в помощ за ежедневието, включително и опция за инсталиране на допълнителни такива. И двата часовника поддържат Bluetooth разговори през телефона, а тази опция може да е доста полезна в някои ситуации, като например по време на шофиране или когато просто не ви се става, за да вземете телефона. За целта се разчита на вградени говорител и микрофон.

Huawei Watch GT 3 използва технологията TruSeen 5.0+, с която измерва по-прецизно сърдечния пулс и насищането на кислород в кръвта. Тези показатели, както и температурата на кожата, се отчитат денонощно, както в покой, така и по време на тренировки. Ергономичната форма в долната част на корпуса на часовника следва формата на костта на китката и намалява смущенията от външната светлина. Освен това се постига и удобство при продължително носене, просто забравяте, че часовникът ви е на ръката.

Други показатели, които могат да бъдат проследявани са качеството на съня, нивата на стрес и менструалния цикъл. При наличието на високи нива на стрес можете да използвате вграденото приложение за дишане, с което да се върнете към по-нормални рамки. За проследяване на съня се използва технологията TruSleep 2.0, която дава подробни данни в това направление, както и предложения за подобряване на качеството му. Това може да е от полза за много потребители, тъй като проблемите със съня вече са доста често срещани.

Всички тези данни, както и тези от проследените тренировки са налични в приложението Huawei Health, което може да се изтегли от магазина за приложения AppGallery за потребителите на Android и AppStore за тези на iOS.

Huawei Watch 3 GT е и незаменим фитнес помощник, а като такъв, той включва над 100 тренировъчни режима, а сред тях има и 18 професионални. Чаосвникът може да проследява бягане на открито и закрито, ходене, колоездене, плуване (часовниците са водоустойчиви), скачане на въже, ски, сноуборд, кростренажор и т.н. За тренировките на открито се използва двучестотно GPS позициониране, с което се осигурява по-точно определяне на местоположението.

В записите за упражненията има и доста интересна опция наречена Динамично следене. Тя визуализира маршрута ви на картата като показва ключови данни и дори снимки, ако сте правили такива. Определено забавна, но и полезна функционалност.

Новият часовник обаче има и допълнителна добавена стойност чрез персонализираните тренировъчни програми, които са съставени според физическото ви състояние. Възможно е задаването на собствени тренировъчни цели и следенето на резултатите в реално време от часовника или приложението.

Една от отличителните черти на серията часовници Watch GT е отличната издръжливост на батерията. Това разбира се е така и при Watch GT 3. 46-милиметровата версия предоставя до 14 дни издръжливост с един заряд, а по-малката 42-милиметрова дава до 7 дни.

Watch GT 3 се зареждат безжично чрез включената в комплекта магнитна подложка, но освен това можете да заредите часовника си и с други безжични зарядни, батерии или дори съвместими смартфони на Huawei. Така в някои ситуации можете дори да не носите зарядно със себе си.

Серията Huawei Watch GT 3 вече е налична в България в партньорската мрежа на Huawei, включително и от трите телекома. 46-милиметровата версия със стоманена верижка е с препоръчителна цена от 649 лева, а с черна каишка от ергономичния флуороеластомер, 529 лв. Такива са и препоръчителните цени на 42-милиметровия модел съответно с метална верижка и кожена каишка.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!