Зоран Заев утре ще получи мандат за съставяне на правителство

Преговорите продължиха почти месец

OFFNews 12 август 2020 в 21:44 2772 0

Снимка БТА

Зоран Заев

Президентът на Северна Македония Стево Пендаровски ще връчи утре на обяд мандат за съставяне на ново правителство на лидера на СДСМ Зоран Заев, предаде агенция МИА, позовавайки се на съобщение на кабинета на президента.

"Зоран Заев от името на коалиция "Можем", която спечели най-много места в парламента на изборите на 15 юли, уведоми Пендаровски за преговорите с няколко партии за осигуряване на необходимото мнозинство в парламента за избор на правителството", съобщи днес кабинетът на президента.

Телевизия Канал 5 отбеляза, че партия СДСМ не дава информация от кои депутати е получила подкрепа и дали вече е оформено нужното мнозинство от 61 гласа, нито какви са контурите на новото правителство.

От Демократичния съюз за интеграция - най-влиятелната партия на етническите албанци, която се очакваше да влезе в правителството, са заявили за Канал 5, че техните депутати не са в списъка с подписи в подкрепа на Заев.

На предсрочните парламентарни избори на 15 юли партия СДСМ спечели 46 места в парламента, ВМРО-ДПМНЕ - 44, Демократичният съюз за интеграция /ДСИ/ - 15, Алианс за албанците и Алтернатива - 12, Левица - 2 и Демократичната партия на албанците - 1 място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови