Журналисти поискаха Путин да получи званието Герой на Русия

OFFNews 30 юли 2014 в 18:08 2605 33

Владимир Путин

Журналисти от Далечния Изток на Русия изпратиха до Общоруския народен фронт писмо, с което предлагат на руския президент Владимир Путин да бъде присъдено званието Герой на Русия заради присъединяването на Крим към Русия, съобщи „Российская газета“.

Написах на всички журналисти, които познавам, и всички подкрепиха идеята ми, а от Сахалин предложиха да му дадем почетното звание Генералисимус, заяви инициаторът – хабаровския журналист Константин Пронякин.

Заслугата на Путин е в геройското решение в това трудно време да подкрепи съотечествениците и братските народи на полуостров Крим за присъединяването на Крим и Севастопол към Русия, за съхраняването на целостта на територията на Русия, за устойчивостта и непоколебимостта на патриотичните възгледи, за отстояването на интересите на държавата и за декларацията за свободата на словото в рамките на закона, пишат журналистите в писмото си.

Званието Герой на Русия е най-високото звание, което се присъжда за заслуги пред държавата и народа, свързани с извършване на геройски подвиг. Получилите това звание получават и медал „Златна звезда“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!