Земетресение в Турция от 4.7, в Гърция - 4 по скалата на Рихтер

OFFNews 26 юни 2023 в 13:45 1372 1

Земетресението в Турция

Снимка Европейско-средиземноморски сеизмологичен център

Земетресението в Турция

Две земетресения с магнитуд 4 и 4.7 по скалата на Рихтер разлюляха Гърция и Турция днес, става ясно от данни, публикувани на официалния сайт на Национален институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките (БАН) и на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Земетресение с магнитуд 4 по скалата на Рихтер е регистрирано в 12:05 местно време в района на град Янина в Северозападна Гърция на границата с Албания. Епицентърът на труса е бил на 16 км западно от Аетомилица, Янина, с дълбочина от 10 км. Няма данни за пострадали или разрушения, съобщиха местни медии, предаде БТА.

Същевременно и в Турция около 9:41 ч местно време в граничещия с Ирак югоизточен турски окръг Хаккяри също бе засечено земетресение с магнитуд 4,7 по Рихтер. Дълбочината на земетресението е 10 км, става ясно от данните на Европейско-средиземноморския сеизмологичен център.

Въпреки че няма данни за пострадали или разрушения от земетресението в Турция местните медии съобщават, че трусът е предизвикал паника сред живеещите в района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика