Зеленски: Путин иска да удави Украйна в кръвта на руските войници

Според президента на Украйна Кремъл няма да използва ядрено оръжие, но "има рискове"

OFFNews 21 септември 2022 в 16:43 8065 2

Зеленски
Украинският президент Володимир Зеленски.

Руският президент Владимир Путин иска да удави Украйна в кръвта на руските войници. За тази цел ръководителят на Кремъл обяви частична мобилизация в Русия. Това заяви президентът Володимир Зеленски в интервю за БИЛД.

Това е първият коментар на украинският държавен глава на днешния указ на Путин за частична мобилизация. Зеленски заяви, че е наясно с това решение и че не е гледал днешния му брифинг.

"Разполагам с цялата информация, която ми е необходима. В тази реч нямаше нищо ново за мен", казва той пред германската медия.

Според Зеленски мобилизацията показва, че Руската федерация има проблеми с офицерите и другия военен персонал.

"Вече знаем, че са мобилизирали кадети, момчета, които не знаят как да воюват. Тези кадети са загинали. Те дори няма да могат да завършат образованието си. Те идват при нас, за да умират", добавя той.

Зеленски смята, че Путин се нуждае от многомилионна армия, за да постигне победи на фронта, тъй като руските войски дават жертви и бягат от бойното поле.

Президентът подчертава, че Украйна ще действа според плана си и стъпка по стъпка ще освободи временно окупираните територии. Той е категоричен и че така наречените референдуми, които Кремъл ще проведе в окупираните територии, са фиктивни и че "90% от държавите няма да ги признаят".

"Не вярвам, че той (Путин) ще използва ядрени оръжия. Не мисля, че светът ще му позволи да го направи", казва още Зеленски, но подчертава, че никой не може да надникне в главата на руския президент и че "има рискове".

Украинският държавен глава призова света да не се поддава на заплахите на Путин:

"Утре той може да каже: освен Украйна, искаме още една част от Полша, в противен случай ще използваме ядрено оръжие. Не можем да правим такива компромиси", обяснява той пред БИЛД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

2

Constanza

21.09 2022 в 21:53

И как няма да има протести? Кой иска да му точат кръвта, че да давят някаква чужда страна?

3650

1

ImBlack

21.09 2022 в 18:36

Решението е в Украйна да се разположат най-добрите противоракетни комплекси и системи на НАТО и всички, което излита от евразийската фашистка кочина, наречена Русия, да се "приземява" още преди да е напуснало територията и!
 
X

Да помогнем на украинските деца!