Затворена е границата между Сърбия и Хърватия

OFFNews 24 септември 2015 в 12:02 2823 0

Снимка Дарик

Тази сутрин е граничният пункт "Батровци - Баяково" е бил затворен. Не могат да преминават пътнически и товарни автомобили, предупреди Министерството на външните работи.

В сила е и забрана за внос и транзитното преминаване на каквито и да било стоки с произход Хърватия, независимо от собственика, дистрибутора или превозвача. Забранено е влизането и на товарни автомобили с хърватска регистрация. Ограниченията важат за всички сръбски ГКПП, включително границата с България.

От днес и Хърватия е въвела забрана на влизането на нейна територия на автомобили със сръбска регистрация и на пътуващи граждани със сръбски паспорти.

Възможно е забавено преминаване на товарните автомобили и на граничните пунктове на границата на Сърбия с България поради засилените митнически проверки от сръбските власти за произхода на превозваната стока.

Високопоставени представители на ЕС са направили изявления за необходимостта от спешно възстановяване на движението по Коридор 10.

Всички ГКПП, намиращи се на границата между Сърбия и Унгария, функционират нормално. Не са регистрирани сериозни забавяния при обработването на транзитния поток.

Посолството препоръчва на българските граждани да използват алтернативни пътища, заобикалящи границата между Сърбия и Хърватия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови