Заради Сирия Иран заплаши с атака Израел

29 август 2013 в 17:32 3017 14

Иран
Иран

Военната намеса в Сирия ще има тежки последствия за региона и ще доведе Израел до „ръба на пламъците”. Това заяви днес началникът на Генералния щаб на иранската армия ген. Хасан Фирузабади, цитиран от Франс прес.

Докато Западът обмисля възможността за удар срещу сирийския режим, иранската армия предупреди, че всяко военно действие ще доведе „ционистите до ръба” на пропаст от пламъци.

За всяка ракета, изстреляна по Сирия, Иран ще отвърне с ракета по Израел, заяви военачалникът.

„Всяка операция в региона ще има големи разрушения, което не е в интерес на никого, освен на ционистите”, заяви още Фирузабади.

Междувременно израелският президент Шимон Перес заяви, че страната му не е замесена в събитията в Сирия. В случай на атака срещу израелската територия, държавата ще отвърне с цялата сила, на която е способна, предупреди той.

Днес хиляди израелци се подредиха на опашки за противогази заради очаквания военен конфликт в Сирия, предаде британският в. "Телеграф". В град Хайфа се образува опашка от близо 5000 души. Опашките и нарастващото напрежение сред хората доведе до известен хаос. Причината е, че е бил открит само един пункт за дистрибуция на защитни маски в Хайфа, който е сред големите търговски и индустриални центрове на Израел, с над 1 милион души население - 1/8 от населението на страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!