Заключението от срещата в Рамщайн: Русия вече е далеч по-слаба заради инвазията в Украйна

OFFNews 26 април 2022 в 21:18 8717 6

Снимка АП /БТА

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин заяви, че войната в Украйна вече е отслабила военния потенциал на Русия.

След срещата днес със съюзници и партньори в американската военновъздушна база Рамщайн в Германия Остин каза, че откакто Русия е започнала инвазията, сухопътните ѝ сили са понесли "доста значителни" загуби, изгубили са и много техника и вече са използвали много прецизно управляеми боеприпаси.

Той заяви, че "всъщност по отношение на военния потенциал те са по-слаби, отколкото в началото, и ще им бъде трудно да възстановят част от този си потенциал, докато продължават военните действия - поради санкциите и търговските ограничения, които им бяха наложени".

Искаме да сме сигурни, отново, че те нямат същия вид способност да тероризират съседите си, каквато видяхме в началото на този конфликт, каза Остин.

Той разкритикува предупреждението на руския външен министър Сергей Лавров, че заплахата от ядрен конфликт "не бива да се подценява".

Остин заяви, че "не е полезно и е опасно" да се отправят агресивни заплахи и "да се спекулира с използването на ядрени оръжия".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10298

7

AntiZ

27.04 2022 в 06:19

Боже, колко прекрасно заглавие!

210

5

Merc

26.04 2022 в 22:11

За Афганистан ще кажа , че там Съветите също го отнесоха, нали? И загубиха за 10 години по малко войници , отколкото орките на Путин за два месеца.
После Чеченците се гавриха с тях в Грозни. Два пъти !

14048

3

voododoll

26.04 2022 в 21:50

Рашистан много добре осъзнават че ако ползват ядрено оръжие, въпреки огромните щети които ще нанесат, това ще е края на Рашистан. Реалният край. След това никога повече няма да има Раша! А Рашъните ще бъдат преследвани като измет и ликвидирани където ги видят.

2051

2

Propaganda

26.04 2022 в 21:44

раската дупка надали след ВСВ някога е имала какъвто и да е военен потенциал. Раздути митове и легенди останали от епохата на Студената. И толкова.
Дори днес виждаме, че и двата им безаналогови Армата танкове, двете им хиперзвукови ракети не могат да ги спасят.

Дано само не засилят Кузнецов към Европа, че ако не с некадърност, то раснаците с пушек ще ни отровят. Дей тая раска мощ.

Една Украйна ги бие като маче у дирек, какво остава, ако НАТО верно ги почне руските подчовеци.
 
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл