Задължителен 10-дневен престой в карантинен хотел за всички пристигащи в Норвегия

OFFNews 24 март 2021 в 18:47 2051 0

Снимка pixabay

От 28 март Норвегия въвежда изискване всички пристигащи в страната да бъдат настанявани в карантинен хотел за 10 дни.

Мярката отменя сега действащата възможност престоят в карантинния хотел да бъде намален до 3 дни и да бъде прекратен след отрицателен резултат от тест за COVID-19.

По информация на посолството ни в Осло неотложни и уважителни причини за пътувания в чужбина са събития като смърт на роднина, посещение на непълнолетно дете и др., като преценката се прави от норвежките компетентни органи.

От МВнР напомнят още, че заради наложените противоепидемични мерки на територията на Норвегия се допускат единствено чужди граждани, които имат статут на постоянно пребиваващи в страната. Изключения са: чужденци, които пътуват по хуманитарни причини, които се събират с децата си, близки членове на семейството на постоянно пребиваващи в Норвегия, журналисти и персонал на чуждестранни медии, моряци и екипажи в авиацията и др.

Подробности за ограничителните мерки в Норвегия са публикувани на сайта на МВнР

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обърнат към българското посолство в Осло на следния телефонен номер: +47 22 55 40 40, на дежурен телефонен номер в извънработно време: +47 48650093, както и на [email protected].

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови