Забраниха на 300 млн. пушачи в Китай да димят на обществени места

OFFNews Последна промяна на 01 юни 2015 в 08:45 2914 4

300 милиона пушачи в Китай от днес не могат да пушат на обществени места. Забраната да се дими в ресторанти, офиси и т.н. влиза в сила от днес. 

Глобата за нарушителите е около 33 щатски долара, а тези, които дръзнат да прекрачат закона повече от три пъти, ще бъдат публично "засрамвани" с публикуване на имената им в специален сайт. 

Китай е най-големият потребител на тютюневи изделия в целия свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.06 2015 в 11:03

Похвална инициатива, но ни се струва, че с 33 долара глоба трудно ще наложат новата наредба. Друго е, ако изкарват на стадиона по два - три синджира с нарушители. Така и търговията с органи ще напредне.

01.06 2015 в 10:15

Новината издиша. Даже числото 300млн е доста под реалното за пушачите в Китай.
Но да погледнем от друг ъгъл нещата...
Седи си баце на Дондуков 1, хапе пурата облизвайки я и чете тази новина. Каква е неговата реакция според вас?
Сдъвквайки ядно пурата си мисли...
"Сега да има някой да освободи Манджурия и Хонконг, догдето е нашата партия на власт, че да те науча аз тебе какво се нарича келепир. Ех, да ти пипна аз тебе Китайската митница и не ми трябва много, само две години, две години само да ме оставят управител или оценител на митницата, па ела хортувай с мен...
Смятай за 500хил. пушача в България на седмица най-много две влизат по 10-12 тира и се разтварят във вуздуха, смятай там какво ще е! Десетки и стотици тирове! Кораби! Влакови композиции със стотици вагони дълги по 5километра!... Ама трябва някой да освободи Манджурия и Хонконг... и то додето АЗ съм на власт!"

01.06 2015 в 09:17

Ама как така, ограничават правата на горките хора? А десетките милиони хора, които ще останат без работа? А стотиците хиляди заведения, които ще фалират? А репресеията над малкия бизнес ?!?!?

01.06 2015 в 08:58

Българските пушачи масово ще се дигнат на протест в защита на "правата" на китайските си братя по порок.