За втори път? Руската армия унищожи петролна база на 150 километра от Лвов в Западна Украйна

OFFNews 10 август 2023 в 09:32 4172 0

Снимка 1+1

Виталий Ковал

Руската армия е унищожила петролна база в района на Дубно, в Западна Украйна на ок. 150 километра от Лвов и 50-ина километра от Луцк, съобщи ръководителят на Ровненската областна военна администрация Виталий Ковал. Това е второ съобщение за пълно унищожаване на базата от началото на войната в Украйна.

По време на нощната атака срещу украинска територия с дронове, една от целите е била Ровненска област.

"През нощта областта беше подложена на масирана атака от дронове. За съжаление петролна база в района на района на Дубно беше унищожена. Няма жертви. На мястото работят 45 спасители и 14 единици техника. Задействан е и пожарен влак. Работят и съответните следствени комисии начело с ръководителите на правоохранителните органи в региона“, отбеляза Ковал.

По думите на военновременния губернатор химическият и радиационен фон е в норма, така че няма да има евакуация на населението. 

Петролната база в Дубно беше атакувана и на 26 март 2022 година и тогава Виталий Ковал също съобщи, че е изравнена със земята и унищожена напълно. Руският портал Neftegaz.ru обръща внимание на това, че уж унищожената веднъж до основи база е била унижожена втори път до основи. Самият Ковал позира на фона на горящи цистерни, но имайки предвид пестеливостта на украинците, когато става въпрос за показване на пораженията в резултат на руски удари, не е изключено записът да е отклоняващо дезинформационно мероприятие.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика