Войната днес: ВСУ унищожи команден пункт на бреговата охрана на руския флот в Чернобаевка

Красимир Крумов 04 август 2022 в 10:02 9152 4

Със силите на ракетно-артилерийските части на ВСУ е унищожен важен команден пункт на руснаците в Чернобаевка

Снимка Генерален щаб на ВСУ

Със силите на ракетно-артилерийските части на ВСУ е унищожен важен команден пункт на руснаците в Чернобаевка

Оперативното командване „Юг“ потвърди официално, че в Чернобаевка е унищожен командният пункт на 22-ри корпус на Бреговата охрана на Черноморския флот на РФ. Говорител на командването обяви, че по позицията на противника е нанесен удар със силите на ракетно-артилерийските части на ВСУ.

В обзора на ОК „Юг“ за изминалото денонощие се съобщава за продължаващите атаки срещу населени места в Украйна от територията на окупираните части на Херсонска и Николаевска области по цялата огнева линия с използването на хеликоптери и реактивни системи за залпов огън „Смерч“.

По рубежа Сухой пруд – Белогорка руснаците са се опитали да проведат настъпление с разузнаване с бой при подкрепата на два танка, но опитът е претърпял неуспех и противникът се е оттеглил, понасяйки загуби в жива сила.

За пореден път руската армия е подложила на обстрел в сряда град Николаев. Регистрирани са регистрирани две попадения с реактивни снаряди от РСЗО „Ураган“ близо до града без жертви и разрушения.

В Баштанския район със силите на Зенитно-ракетните части на ВСУ са били свалени три крилати ракети X-101.

В същото време украинската авиация е нанесла три удара по опорни пунктове и един по струпване на въоръжение и техника в района на Берислав и Баштан. При ракетния обстрел на противниковите позиции в района на Чернобаевка е потвърдена ликвидацията на 20 бойци на Русия, на два танка Т-72, гаубица Мста-Б, още 4 транспортни и бронирани машини. „Окончателните загуби на противника се уточняват“, се казва в доклада на ОК „Юг“.

Сред произшествията за денонощието е регистриран и инцидент в устието на река Бистрий Дунай, при който плаващ кран се е взривил в неустановено устройство. Със силите на екипажа е направена организация за задържане на съоръжението на вода, щетите не са критични, пострадали няма. С помощта на пристанищен тласкач кранът е върнат обратно в пункта на постоянното си базиране.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2099

4

Mateevk

04.08 2022 в 13:11

Бай Пешо, ти как разбра кой кого е разстрелял? Захарова ли ти каза или Песков? На мен пък едно птиченце ми каза, че руснаците са скалъпили цялата тази работа и сега 50 години ще лъжат и ще крият преди да си признаят както стана за Катин. Сега дори телата на убитите не искали да предадат преди да приключи разследването. Звучи логично, но се оказва, че техните разследвания били по-дълги даже и от нашите на Гешев. Останките на сваления малайзиски Боинг примерно още били в Русия и разследването продължавало с пълна сила. При тях явно половин век трябва, за да си признаят с половин уста. А за извинения въобще не може да се говори. Все пак това са руснаци!

-240

2

редовно четящ

04.08 2022 в 10:48

Изпепелете ги, г@довете! Колкото повече, толкова по-добре!

-7325

1

Да внимават да си не гръмнат пак Хероите от Азов, за които реваха на Евровизия, а сега си хи разстрелват :))