Военното разузнаване на Украйна: Течът на документи за войната е фейк и спецоперация на Русия

OFFNews 08 април 2023 в 16:02 7409 3

Снимка ГУР на МО на Украйна

Бюстът на Тарас Шевченко на работното бюро на шефа на военното разузнаване генерал Кирило Буданов

Така наречените секретни военни документи с планове на ВСУ за настъпление са фалшиви и представляват специална операция на руските разузнавателни служби. Това обяви в националния телевизионен маратон, който се излъчва от всички телевизии в Украйнеа, представителят на Главното управление за разузнаване на Министерството на отбраната на Украйна Андрий Юсов.

"През последните десетилетия най-успешните операции на руските разузнавателни служби се провеждаха във фотошоп. От предварителния анализ на тези материали виждаме фалшиви цифри за загубите от двете страни. Част от информацията и събирана събрана от открити източници“, каза Юсов.

Говорейки за нуждите на украинската армия, Андрий Юсов отбеляза, че тази тема е широко обсъждана на всички нива:

"За никого не е тайна, че Украйна поставя под въпрос авиацията, танковете, патроните и други неща, необходими за по-бързото освобождение на окупираните територии, "За всичко останало - ще изчакаме официалните коментари, на украинското общество няма причина да се тревожи", заяви представителят на ГУР МО на Украйна.

Представителят на военното разузнаване добави също, че контранастъпление ще има, а главния план врагът ще го види и усети на бойното поле. Той предположи също, че руснаците са могли да фалшифицират документи за да осуетят или забавят западната помощ за Украйна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1555

3

ob1

08.04 2023 в 20:48

121 сашки, няма никакво значение какво вярваш (ти вярваш на тиквата, значи просто нямаш мозък). Любимите ти орки ще бъдат наритани, а ти ще изчезнеш заедно с останалите им подлоги в нашата страна.

625

2

1215

08.04 2023 в 19:05

Аз пък мисля ,че цялата история ,която се вихри е действително спец операция на партньорите от НАТО и Украйна, за дезинформация и ошашавене на изродите.Дано да съм прав.