Водеща на Russia Today напусна телевизията в ефир (видео)

OFFNews 06 март 2014 в 08:01 28133 45

Лиз Уол
Лиз Уол

Водеща на руската англоезична телевизия Russia Today (RT) напусна медията по време на живо предаване.

Лиз Уол заяви, че не може да бъде част от телевизия, спонсорирана от руското правителство.

"Снощи скандалът с водещата Аби Мартин в RT, където тя заяви в ефира, че инвазията на Русия в Крим е недопустима, се превърна във водеща новина на много международни медии. Като журналист в тази телевизия срещнах много етични и морални предизвикателства, специално заради факта, че съм внучка на бежанци от Унгарската революция, дошли по ирония в Русия, за да избягат от руската армия. Майка ми вижда всеки ден мелачката на бедността, имам огромен късмет да съм отраснала в САЩ. Дъщеря съм на ветеран, приятелят ми е медик във военна база, където всеки ден вижда с очите си цената, която хората плащат за тази страна. Това е причината да не мога да бъде повече част от телевизия, захранвана от руското правителство. Горда съм да бъде американка и да преследвам истината и именно за това след това предаване аз напускам".

Това бяха думите на Лиз Уол, която подобно на своята колежка Аби Мартин, изригна в ефир срещу Русия и нейната политика.

В изявление на Russia Today Лиз Уол е упрекната в непрофесионализъм и егоизъм, заявявайки позицията си в ефир, вместо да реши проблема си с редактор.

RT e англоезичен руски канал, базиран в САЩ и Москва, с кореспондентски бюра в общо 19 държави. Много от водещите и репортерите не са руснаци. Целта на телевизионната мрежа е да запознае международната аудитория с руската гледна точка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!