Quantcast

Водеща на Russia Today напусна телевизията в ефир (видео)

OFFNews Последна промяна на 06 март 2014 в 08:01 26538 45

Лиз Уол
Лиз Уол

Водеща на руската англоезична телевизия Russia Today (RT) напусна медията по време на живо предаване.

Лиз Уол заяви, че не може да бъде част от телевизия, спонсорирана от руското правителство.

"Снощи скандалът с водещата Аби Мартин в RT, където тя заяви в ефира, че инвазията на Русия в Крим е недопустима, се превърна във водеща новина на много международни медии. Като журналист в тази телевизия срещнах много етични и морални предизвикателства, специално заради факта, че съм внучка на бежанци от Унгарската революция, дошли по ирония в Русия, за да избягат от руската армия. Майка ми вижда всеки ден мелачката на бедността, имам огромен късмет да съм отраснала в САЩ. Дъщеря съм на ветеран, приятелят ми е медик във военна база, където всеки ден вижда с очите си цената, която хората плащат за тази страна. Това е причината да не мога да бъде повече част от телевизия, захранвана от руското правителство. Горда съм да бъде американка и да преследвам истината и именно за това след това предаване аз напускам".

Това бяха думите на Лиз Уол, която подобно на своята колежка Аби Мартин, изригна в ефир срещу Русия и нейната политика.

В изявление на Russia Today Лиз Уол е упрекната в непрофесионализъм и егоизъм, заявявайки позицията си в ефир, вместо да реши проблема си с редактор.

RT e англоезичен руски канал, базиран в САЩ и Москва, с кореспондентски бюра в общо 19 държави. Много от водещите и репортерите не са руснаци. Целта на телевизионната мрежа е да запознае международната аудитория с руската гледна точка.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.03 2014 в 12:11

До netrol

"А с едно настъпление с малко навременна помощ и без да обича и да се целува с "Армия Крайова", щеше......"

Абе май не е баш така, ама нейсе. Ако имаш желание и време малко може поговорим по тези събития. Ти ще пишеш това онова, аз моето си.

07.03 2014 в 11:19

Тя историята с Варшавското въстание си е двустранно идиотска.Западните съюзници решили да не се бъркат под носа на Сталин, за да не заподозре нещо, че искат да му измушат Полша под носа. Щото Германия е вече разпределена на зони на влияние. Сталин пък много държал германците да поизтребят поляците, преди да настъпи за да е по-чиста окупацията и спрял настъплението нарочно. После, когато трябвало да запазва границите на Украйна - за сметка на поляците, за компенсация пък настоявал да премести полските граници толкова далеч на запад, колкото и поляците не желаели. Ако беше помогнал навреме щеше да си превърне с един ход с пешката старите врагове в нови приятели и щеше да мине тънко.
А с едно настъпление с малко навременна помощ и без да обича и да се целува с "Армия Крайова", щеше да получи стратегическо предимство, да обкръжи Берлин 6 месеца по- рано, или поне да избегне легантно смъртта на 1 милион свои закалени войници, които умряха напразно в последните дни - при една вече спечелена война. Ама какво е за диктаторите човешкия живот, все едно им е паднала боята на оловните войничета. Затова са обречени да повтарят същите грешки.

07.03 2014 в 08:24

Който знае историята и знае кой кой е в нея, той няма да повтаря грешки като "Варшавското въстание" от 1 август до 2 октомври 1944г.и груповото предателството което бе извършено спрямо варшавяни,по-късно и срещу унгарци,чехи,поляци и...,заради предварителното взетите решения от Англия какви да бъдат сферите на влияние в след военна Европа от което може да се заключи,че и Русия(СССР) е под тотален задкулисен контрол.Днес всички разбраха,че Великобритания,както и преди 100г., не желае повече емигранти и за това Русия пак го отнася!Но,ако на Путин му забранят да продава ГАЗ,ще им се наложи да ядат "Матрьошки" с картофи - пак.

07.03 2014 в 07:19

До Стоян

Стояне, Стоянчо,

Не се подтаковай с бячо си KOREKTOR Стояне тъпане простако тъп.
Нито си ми на акъла, нито си ми на ония работи ........
За годините бе тъпако, за годините говоря. Ти мръснико дебилен за какво си помисли? Та така пикльо. С тъпи и ефтини , па и елементарни лафове Стояне не вървьойш. Има още много от ония вече другите да си изблъскаш, да пораснеш,че тогава да се мъчиш да се иб...аш с с бячо си KOREKTOR.

Стояне, Стояне, умната,че ще те дере яко кой те хване.
И си ибърши кирливия задник.

06.03 2014 в 22:28

Коректоре, мама, хапчетата са над печката в едно пликче. Не ги пий с чешмяна вода - има минерална в хладилника! Не забравяй да си напишеш домашните и да разходиш кучето! Но първо хапчетата, че Мурджо иначе ще избяга...

06.03 2014 в 22:02

Маргарита Симонян, която била "рускиня", брей, че интересно четиво наистина.
Да видим като дружинниците без опознавателни знаци объркат арменците в Крим с татари и украинци,какво точно ще измисли да обясни.

06.03 2014 в 21:36

Отговорът на редакторката на RT на отразяването на въпросните "скандали":
http://rt.com/op-edge/about-liz-wahl-media-wars-126/

06.03 2014 в 21:31

Това че на теб не ти пускат не значи, че са изнервени хахахаха
А тази определено не ти е в категорията, още няколко кармични цикъла
Не я мисли толкова - гаджето и сигурно може да я издържа година без да бачка, пък сега ще си намери по-добра работа,докато ти трябва още да напъваш хxx поради инфлацията на копейката.

06.03 2014 в 19:17

Кофти, женичките в Пиндустан вече трудно си намират кой да ги *** и са изнервени. На тая и трябва само едно хубаво ***не и ще се укроти. Ма то само с гей-прайдове и полит-куректност не става. Трябва си и здраво ***не. Балканската мъдрост го е доказала.

06.03 2014 в 18:20

До 31 Сит Лорд

Абе тъпанар,
абе късопишкомекецо прост,
много си смел тука бе идиот.

А кажи с какво те е засегнал Иван лично теб мишко страхлива , че сереш простотии насреща му. Вчера цял следобед беше се заврял във вмирисаната си и воняша миша дупка. Страхливата си муцунка не показа. Ти си знаеш защо. Да кажа ли и надругите? А сега си куражлия, раздаваш просташки квалификации без основание. Типично за върховен простак.
Но спокоен бъди. Не си сам в тези си начинания. Има още един тъпанар достоен ти подгласник в тези ти твои "безценни" качества.
За "Ludlustrator" - a става въпрос. Даже не мога да кажа категорично, кой от вас е номер 1. Сякаш една майка ви е раждала. Не само това, ами сравнени по тъпутия, простащина, подлост и страхливост и всичко най-гадно и долно на което сте носители сякаш сте еднояйчни близнаци.