Водеща в Russia Today избухна в ефир срещу руската военна инвазия (видео)

ОFFNews 04 март 2014 в 12:53 22828 26

Аби Мартин

Телевизионна водеща в руския англоезичен канал Russia Today (RT) направи емоционално изявление в ефир по повод събитията в Украйна, като заклейми руската военна инвазия.

"В края на това предаване искам да кажа нещо от цялото си сърце за политическата криза в Украйна и руската окупация там. Това, че работя за RT, не означава, че нямам редакционна свобода. Не мога достатъчно силно да кажа с думи колко силно се противопоставям срещу намесата в суверенитета на която и да е държава. Това, което направи Русия, не е правилно. Признавам, че не знам достатъчно за историята на Украйна и динамиката в региона, но със сигурност знам, че отговорът никога не бива да е военна интервенция", каза видимо развълнуваната Аби Мартин в предаването Breaking the Set.

Сърцето ми е с украинския народ, който е големият губещ от глобалната игра на шах, кaзва още водещата. Надявам се конфликтът да бъде мирно разрешен и да се предотврати една нова Студена война между големите сили. А дотогава ще продължавам да казвам истината такава, каквато я виждам", завършва журналистката.

RT е първият англоезичен руски канал, базиран в САЩ и Москва и разполагащ с кореспондентски бюра в общо 19 държави. Много от водещите и репортерите не са руснаци. Създателите на канала посочват, че целта на телевизионната мрежа е да запознае международната аудитория с руската гледна точка. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!