Russia Today праща Аби Мартин "да се учи" в Крим

OFFNews 05 март 2014 в 11:44 8572 16

Аби Мартин

Руският англоезичен тв канал Russia Today (RT) няма да санкционира водещата Аби Мартин, която в предаването си на 3-ти март направи емоционално изявление извън сценария и осъди руската военна намеса в Украйна.

"Само защото работя за RT, не означава, че нямам редакционна свобода. Искам да кажа нещо от цялото си сърце. Това, което Русия направи, е погрешно", каза в ефир журналистката. 

В своя позиция, изпратена до британското издание на "Хъфингтун пост", от RT коментират, че "в никакъв случай не предвиждат порицание за мис Мартин". Вместо това, тя ще бъде изпратена "да се учи" на място. "В коментара си мис Мартин също спомена, че не притежава задълбочени познания за реалната ситуация в Крим. Затова ще я изпратим в Крим, за да й дадем възможност да добие собствени впечатления от епицентъра на събитията", посочват работодателите й.

"Противно на всеобщото мнение, RT не държи в подчинение своите служители и те са свободни да изразяват  мнението си не само в лични разговори, но и в ефир. Такъв е и случаят с мис Мартин и Украйна", допълват от тв канала.

Пред британския в. "Телеграф" обаче журналистката заявява, че няма да отиде в Крим въпреки изявлението на RT.

RT е първият англоезичен руски канал, базиран в САЩ и Москва и разполагащ с кореспондентски бюра в общо 19 държави. Много от водещите и репортерите не са руснаци. Създателите на канала посочват, че целта на телевизионната мрежа е да запознае международната аудитория с руската гледна точка.

В официалния сайт на канала и на шоуто на Мартин (Breaking the Set) коментарът й за Русия и Москва не бе качен.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!