Властта в Русия си запушва ушите за вината ѝ за сваления полет МН17

OFFNews 29 май 2018 в 21:09 6964 5

Руският външен министър Сергей Лавров каза днес, че е неуместно Австралия и Холандия да поставят ултиматуми на официална Москва за обезщетение на роднините на загиналите при свалянето на самолета на Малайзийските авиолинии в Източна Украйна.

Самолетът беше свален през 2014 г. над територия, контролирана от проруските сепаратисти.

Холандия и Австралия заявиха миналата седмица, че смятат Русия за отговорна за свалянето на самолета, при което загинаха всички 298 души на борда. Русия отрича да е замесена.

Лавров каза днес при посещението си в Минск, че не е възможно ракетата, с която е свален самолетът, да е изстреляна от мястото, посочено от представители на следствието в Холандия.

В заключенията от междинния доклад на международните експерти обаче изрично е отбелязано, че ракетата, ударила пътническия самолет на Малайзийските авиолинии на 17 юли 2014 г. над Украйна, е изстреляна от установка на руската армия.

И при случая със Скрипал Русия нямала нищо общо

Според Лавров случаят Скрипал пък бил изфабрикуван с цел провокация и сега се разпадал поради липса на доказателства.

Виждаме изкуствения характер - що се отнася до позицията на Запада към Русия - виждаме как едно малцинство в западния лагер, което обаче е достатъчно агресивно и русофобски настроено, спекулира и злоупотребява с принципа на солидарността, принципа на консенсуса, който съществува в Европейския съюз, и се опитва да отклонява конструктивно настроените държави към конфронтационна политика по отношение на Русия, твърди руският външен министър.

Добър пример в това отношение е случаят Скрипал, който се разпада пред очите ни поради липса на каквито и да е доказателства, каквито и да е потвърждения, заяви Лавров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

7

Стефан

31.05 2018 в 20:28

Да. И очевидно дъртия скрипал, все пак полковник, е командвал работата. А малката скрипалка, и закаления в Чечения бабченко, са въртели и гръмнали ракетата. Убедихте ни.

12335

1

ПешУ

29.05 2018 в 21:24

Алоооу Офф... Май сте забравили чистата журналистика... Или сте забравили, че фактите май се различават от определенията, които сте посочили в заглавието и в статията?
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков