Ракетата, свалила малайзийския самолет над Украйна, дошла от руска военна база в Курск

OFFNews 24 май 2018 в 15:00 12920 4

Снимка EPA

Международен екип от следователи заяви, че чрез внимателен анализ на видеозаписи е установено, че ракетата "Бук", която преди четири години е свалила самолета на малайзийските линии, изпълняващ полет MH17, е била докарана от базирана в Русия руска военна част, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Ракетата е била на въоръжение на руската 53-а зенитна ракетна бригада, базирана край град Курск, съобщи Вилберт Паулисен от холандската национална полиция.

Следователите показаха и филм, проследяващ пътя на ракетата от Курск до Източна Украйна. 

Паулисен представи неокончателните резултати от разследването на свалянето на малайзийски самолет, изпълняващ полет МН17. Пътническият самолет, летящ от Амстердам за Куала Лумпур, бе ударен от ракета над Източна Украйна на 17 юли 2014 г. Загинаха всички на борда - 298 души пътници и екипаж.

Русия отрича да е замесена в свалянето на самолета.

Холандският прокурор Фред Вестербеке обясни, че има съществен напредък в разследването, но още не може да се каже кой и защо е свалил самолета.

Заподозрени във връзка с катастрофата са няколко десетки души, каза прокурорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

25.05 2018 в 06:04

Благодя за подкрепата, разбира се, но реално не се нуждая от помощта на продухани мозъци. Имам си свой, и той още криво-ляво работи.

8604

2

Тебеширко

25.05 2018 в 02:03

Съгласен съм абсолютно със Стефчо. Те украинците сами са си разходили ПВО-то до руската граница и са проникнали с него в охраняваната от православните ни братя територия, само за да го снимат преди да свали малайзийското хвърчило. Браво Стефане, отново разкри американско-масонските конспирации.

23293

1

Стефан

24.05 2018 в 22:57

Ъхъ. А отпечатъците на пръстите на курския склададжия от фидеото в гейбука ли ги свалиха, или от онова в туитъра?
И филмче направили:)) И то ли е доказателство? Що направо не си поръчат няква полюция в холивуд, и ще имат направо всички доказателства:)))