Видео от генерал Сирски: Украинската армия прочиства позициите на руснаците край Бахмут

OFFNews 29 юни 2023 в 09:36 6656 0

Снимка Телеграм-канал на Сирски

Украинската армия продължава настъплението в посока Бахмут. Командващият Източната група на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски показа прочистването на позициите на руснаците на 2-ри механизиран батальон, предаде УНИАН.

Посочва се, че в резултат един руснак е бил пленен.

"Бахмутско направление. В резултат на успешни щурмови действия на военнослужещите от 2-ри механизиран батальон на 22-ра специализирана стрелкова бригада позициите на противника бяха прочистени и окупаторът беше заловен", се пише Сирски и Телеграм.

На кадрите се вижда как военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна първи обстрелват с гранати окопите на руснаците, движещи се към врага. Скоро група руснаци напускат позициите си, но украинските сили продължават обстрела. Успява да оцелее руснакът, който в същия момент попада в плен.

Контранастъпление на въоръжените сили на Украйна - ситуацията на фронта

Украинските сили за отбрана продължиха да водят настъпателна операция в Мелитополска област, Бердянск и Бахмут.

Потвърден е контролът над язовир Курдюмовски. Въоръжените сили на Украйна са фиксирани в районите на населените места Раздолевка, северно от Соледар, южно от Прасковеевка, Железнянски, Берховка, Клещиевка.

В сряда вечерта зам.-министърът на отбраната Анна Маляр отбеляза, че настъпателните операции в посока Бахмут продължават вече четвърти ден. Нашите защитници ежедневно напредват по фланговете.

Отделно се появи потвърдена от независими анализатори информация за настъплението на украинските войски към левия бряг на Днепър в района на Херсон. Вярно е, че експертите все още изясняват всички подробности за това.

Според резултатите от миналата седмица на фронта общите загуби на убитите въоръжени сили на Украйна са 8 пъти по-ниски от тези на руската окупационна армия, отбеляза по-рано зам.-министърът на отбраната Анна Маляр.

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни отбеляза, че въоръжените сили на Украйна са успели да завземат стратегическата инициатива на бойното поле.

Отделно украинските военни са нанесли мощни удари по позициите на руснаците.

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна разкри нови загуби на Руската федерация:

Руското настъпление е отблъснато в пет направления 

През изминалото денонощие Силите за отбрана на Украйна отблъснаха настъплението на руските нашественици в пет направления. Това се казва в резюме на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. 

"Противникът ще продължи да съсредоточава основните си усилия в Лиманското, Бахмутското и Мариинското направление – през деня е имало 40 военни сблъсъци", се казва в доклада.

В Лиманското направление руснаците са провели неуспешни настъпателни действия в района на Раздолевка.

В същото време в посока Бахмут неуспешни са били и настъпателни операции в района на Орехово-Василевка, Богдановка и Белая гора. И в посока Авдеевка руснаците са провели неуспешни настъпателни операции в района на Авдеевка и Северни.

В Мариинско направление украинските защитници СА отблъснаЛИ всички вражески атаки в района на град Марьинка, но руските сили са нанесли въздушен удар.

В посока Шахтьорск руснаците отново са претърпели загуби, отбелязва УНИАН. В запорожското и херсонското направление са съсредоточили основните си усилия върху предотвратяването на настъплението на украинските войски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика