Въоръжен държа заложници в банка в Казахстан (обновена)

OFFNews 18 юни 2023 в 13:45 1638 0

Астана

Снимка Архив

Мъж взе заложници в Казахстан

Мъж, който може да е въоръжен, държа няколко души за заложници в банков клон в казахстанската столица, съобщи полицията, съобщи БТА. 

"Мъж се е заключил в сградата на Каспийската банка на улица "Достик" в Астана заедно с посетителите на институцията. По предварителни данни мъжът е въоръжен. Полицейски служители са на място и се водят преговори с мъжа", се казва в съобщението на пресслужбата на органите на реда.

Няколко часа по-късно заложниците са освободени, а заподозреният - обезвреден. Никой не е пострадал по време на операция на полицията, съобщиха от пресслужбата на министерството на вътрешните работи на Казахстан.

Освободените заложници са били прегледани от медици.

Министърът на вътрешните работи Марат Ахметжанов е преговарял с похитителя. Той е ръководил и силовата операция, в резултат на която са освободени седемте банкови служители.

По време на операцията служителите на реда са използвали сълзотворен газ.

Според първоначалната информация 30-годишният мъж е поискал всички пари на банката да бъдат дадени във фонд за подпомагане на деца с увреждания, бедни и нуждаещи се. Разпространява се и информация, че мъжът е вписан в регистъра за лечение от употреба на наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки