В Китай изграждат център за карантиниране на заразени с COVID-19

OFFNews 15 януари 2021 в 13:29 1524 0

Започва бързо изграждане на център за карантиниране на хора с COVID-19 в китайския град Шъцзячжуан, в който ще могат да се настанят 3000 души, предаде Асошиейтед прес. 

За последното денонощие бяха регистрирани 144 нови случая на зараза в провинция Хъбей, където се намира Шъцзячжуан. Там има 90 случая, а в по-северната провинция Хейлунцзян новите случаи са 43.

Миналата година китайските власти изградиха полеви болници и превърнаха спортните центрове в изолационни центрове. 

Националната комисия по здравеопазване днес обяви, че 1001 пациенти са под лекарски грижи заради зараза с коронавируса, като от тях 26 са в тежко състояние. 

Хейлунцзян, както и градовете Синтай и Ланфан, части от Пекин и от други градове в североизтока, са под карантина. Над 20 милиона души бяха призовани да си останат у дома в идните дни.

В четвъртък екип на Световната здравна организация пристигна в китайския град Ухан, за да събере данни за произхода на COVID-19. Експертите са поставени под 14-дневна карантина в хотел.

Двама членове на екипа на СЗО останаха в Сингапур, след като дадоха положителен резултат за коронавирус. Китайските власти обявиха, че са позволили влизането в страната на британски експерт, който при първия тест е дал положителен резултат, а при втория - отрицателен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика