Украинската армия щурмува летището в Краматорск, има жертви

OFFNews 15 април 2014 в 17:19 11833 19

Снимка Twitter

Престрелка на летището в Краматорск

На летището в Краматорск в Донецка област е започнала престрелка, съобщиха украински медии.

Над летището е забелязан военен самолет. Според разкази на очевидци самолетът летял много ниско около половин час, след което полетял в посока Донецк.

Малко след това от летището се чули взривове и изстрели. Според активисти от Общоукраинския комитет престрелката е между сепаратисти и украинските сили за сигурност.

До летището в Краматорск са пристигнали няколко линейки и екип на Министерството на извънредните ситуации. По информация на УНН има убити и ранени, броят им обаче засега не е ясен.

В същото време Еспресо.TV съобщава, че е започнал щурм на сградата на администрацията на летището.

От военното министерство обясниха, че престрелката е част от антитерористичните акции, които украинското правителство започна в източната част на страната.

В Краматорск започна спецоперация, която се провежда от укранските спецчасти в рамките на предприетите антитерористични мерки, посочиха от министерството, цитирани от УНН.

По-късно изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов обяви, че летището е под властта на украинските военни, като подчерта, че става въпрос за антитерористична операция.

В същото време координаторът на силите за самоотбрана в Луганска област Алексей Чмиленко на входовете на Краматорск и Славянск има значително струпване на бронетехника. Въоръжени хора започват да обкръжават градовете, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!