Един убит и девет ранени при антитерористичната акция в Славянск (обновена, снимки)

OFFNews 13 април 2014 в 11:51 7239 13

Снимка Reuters

Антитерористична операция в Славянск

Един от членовете на украинските сили за сигурност е бил убит, а четирима са ранени при антитерористичната операция в Славянск, съобщи украинската информационна агенция УНИАН.

По-рано ръководителят на центъра за военнополитически изследвания Дмитрий Тимчук съобщи във Facebook за трима ранени от украинските спецчасти.

Сепаратистите са открили стрелба по време на спецакцията, като един от членовете на украинските сили за сигурност е бил убит. 

В същото време обаче стана ясно, че има петима ранени и сред проруските активисти, окупирали сградата на полицейския участък в Славянск.

Кметът на Славянск Неля Штепа е напуснала града. 

На двата пропускателн пункта на входа на града има стрелба. Според очевидци окупираните по-рано от проруските активисти сгради са освободени.

В град Харков поддръжници на федерализацията на Украйна са нападнали демонстранти, които се обявяват за единна Украйна, предаде „Цензор”. Инцидентът е станал в близост до паметника на Тарас Шевченко в града. Няколкостотин души са атакували проевропейските активисти от различни страни. Нападнатите са се опитали да се скрият в метрото, но част от тях са били заловени и бити. Пострадали са най-малко трима души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!