Турция удари ИДИЛ в Сирия от въздуха и по земя

OFFNews 01 ноември 2015 в 13:41 3659 0

Турски изтребители

Снимка Архив

Турски бойни самолети в акция.

С въздушни удари на Турция и САЩ в събота в Сирия са били убити над 50 джихадисти от „Ислямска държава“ и около 30 са ранени, съобщи Ройтерс, цитирайка турската държавна Анадолска агенция. В операцията турски сухопътни части са минали границата със Сирия.

Шест турски изтребителя „Ф – 16“, които са излетели от голямата база Инджирлик в южна Турция са участвали в нападенията в събота предиобяд. Действал е и един дрон на водената от САЩ коалиция против ИДИЛ.

Били са поразени 8 обекта на ислямистите в северна Сирия, на около 5 км от границата с турската провинция Килис, уточнява агенцията. Тази операция е била подкрепена и от турски сухопътни сили в Сирия.

През юли Турция предприе по активна роля в международните действия против ИДИЛ в Сирия, припомня Ройтерс и добавя: „От тогава турските военни са съсредоточени предимно към удари по своя стар враг – Кюрдската работническа партия (ПКК)”.

Информацията на Анадолската агенция е разпространена, докато турците гласуват в предсрочни парламентарни избори, а проблемите на сигурността бяха централна тема в кампанията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови