''Тук се твори история.'' Премиерите на Полша, Чехия и Словения пристигнаха в Киев

OFFNews 15 март 2022 в 21:37 6500 3

Снимка twitter.com/MorawieckiM

Премиерите на Полша, Чехия и Словения пристигнаха в Киев, за да се срещнат с президента на Украйна Володимир Зеленски и министър-председателя Денис Шмигал.

"Тук, в разкъсвания от войната Киев, се твори история. Тук свободата се бори срещу света на тиранията. Тук бъдещето на всички нас виси на косъм. ЕС подкрепя Украйна, която може да разчита на помощта на своите приятели - това послание донесохме днес в Киев.", написа в Twitter полският премиер Матеуш Моравецки.

Чешкият премиер Петер Фиала заяви по-рано днес, че целта на посещението е да се изрази недвусмислената подкрепа на Европейския съюз за Украйна, за нейната свобода и независимост. 

По време на визитата министър-председателите на трите държави ще представят широк пакет от мерки в подкрепа на Украйна и нейните граждани.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

16.03 2022 в 08:24

През 1994 година вокала на легендарните Iron Maiden Брус Дикинсън отива в обсаденото Сараево по време на войната там и изнася солов концерт. Концертът даже излиза на ДВД.
Хайде spirit оригиналът да каже, че не е имало война и Сараево не е бил обсаден.

През 1933 година българинът Георги Димитров е обвинен, че е сред подпалвачите на Райхстага, но в последствие оправдан. Нали уж Хитлер е звяр, а го е оставил жив и здрав.

spirit-чо - много ясно, че Путлер ще остави журналистката жива. Защото действието й бе публично и целият свят сега гледа. Путлер е само луд, все още не е тотално изглупял.
Извинявам се, че под "целия свят" може би не разбирам изключително важни държави като Индия и Пакистан.

Други "гениални" прозрения?

22548

3

dolivo

16.03 2022 в 08:15

Това ли намерихте да кажете, странна война?


Простак сте, гн Спирт, простак