Туитър пак предупреди Тръмп, този път за възхваляване на насилие

OFFNews 29 май 2020 в 18:16 5191 1

Социалната мрежа "Туитър" отбеляза пореден туит на президента на САЩ Доналд Тръмп, защото възхвалява насилието в Минеаполис, където от няколко дни има протести съпроводени с насилие след убийството на афроамериканеца Джордж Флойд от полицията.

"Тези бандити позорят паметта на Джордж Флойд и аз няма да позволя това да се случи. Току-що говорих с губернатора Тим Уолц и му казах, че военните са на негово разположение. Появи ли се усложнение, ще поемем контрол, но като започне плячкосването, започва и стрелбата. Благодаря!", написа Тръмп в Туитър.

Тази публикация може да се интерпретира и като подбуждане на силите на реда да използват оръжие, посочи Ройтерс.

В момента съобщението на президента може да бъде прочетено, само ако се кликне върху текст, който гласи: Този пост наруши правилата на "Туитър" относно възхваляване на насилието. "Туитър" оставя възможността туитът на Тръмп да бъде видян, тъй като е “от обществен интерес”. Другите потребители обаче не могат да го коментират и могат да го “ретуитват” само със съпровождащ коментар. "Туитър" посочи, че е предприел това действие, за да не се допусне други хора да бъдат подтикнати да извършат насилствени действия.

Реакцията на "Туитър" беше предшествана от изявление на президента, че ще въведе законодателство, което може да отмени или ограничи закона, защитаващ интернет компаниите, включително "Туитър" и "Фейсбук", от опитите на Тръмп да слага ред в социални медийни платформи, където е критикуван.

Предложеното законодателство е част от указ, подписан от Тръмп вчера следобед. Тръмп подписа указ, чиято цел е да ограничи защитата, с която се ползват социалните мрежи. В документа пише, че се защитава правото на глас в социалните мрежи и трябва да бъде последван от законодателство, което да защити правото на изразяване в социалните мрежи.

Тръмп атакува "Туитър" заради маркиране на негови туитове относно недоказани обвинения за измама при гласуване по пощата и предупреждение на социалната мрежа към потребителите да проверят достоверността на тези постове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3232

1

tarabata

29.05 2020 в 21:25

ХАХАХАХАХА тея от администрациите на социалните платформи `що не `земат да си направят едно министерство на истината, което да санкционира всички изказвания на Президента преди публикуването им? ХАХАХАХАХАХАА