Тръмп за американския посланик в Украйна: Махнете я. Отървете се от нея!

Записът с думите на Доналд Тръмп бе публикуван от западни медии в разгара на импийчмънта

OFFNews Последна промяна на 26 януари 2020 в 15:36 2737 0

Докато в Сената тече представянето на аргументите в защита на президента Доналд Тръмп в процеса по отстраняването му от власт, западни медии разпространиха запис, в който Тръмп иска отстраняването на американския посланик в Украйна, предаде БНТ.

Записът е предоставен от адвокат на бизнесмена с украински корени Лев Парнас, когото Тръмп твърди, че не познава. Записът е правен през април 2018 и продължава 83 минути. Видеото показва частна зала с подредена маса за вечеря. В началото му Тръмп позира за снимка. Лицата на участниците в срещата не се виждат, камерата е насочена към тавана. В определен момент става дума за вече бившата американска посланичка в Украйна - Мари Йованович.

"Махнете я. Разкарайте я! Отървете се от нея", повтаря Тръмп, става ясно от записа.

Ройтерс уточнява, че не се ангажира с автентичността на записа. Белият дом все още не е коментирал записа. Мари Йованович беше освободена от поста си през май 2019 година. Официалната причина - загуба на доверието на президента Донадл Тръмп.

Джей Секулоу, личен адвокат на Доналд Тръмп, обяви, че в следващите няколко дни планира да представи неоспорими доказателства, че президентът не е извършил нищо нередно.

Защитниците на Тръмп остро критикуваха демократите и заявиха, че те искат да унищожат демократичния изборен процес. Според демократите пък, началото на представянето на републиканците е подчертало нуждата от свидетели по процес.

Адам Шиф, председател на Комисията по разузнаване в Камарата на представителите и водещ обвинител на демократите, коментира поведението на защитата.

"Първото, което ме смути в днешното представяне днес беше, че те не атакуват основата архитектура на схемата. Те не протестират това, че Президентът е ходатайствал чужда нация да се намеси в нашите избори, да му помогне да измами", заяви Шиф.

Изслушването на аргументите на защитата продължава утре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови