Тръмп се отказва от терапията срещу коронавируса

OFFNews 21 май 2020 в 11:05 3399 0

Американският президент Доналд Тръмп увери, че до ден-два ще спре да приема хидроксихлорохин като превантивна мярка срещу коронавируса, предаде Ройтерс.

"Мисля, че терапията ще приключи до ден-два, да, мисля, че до два дни", каза той. 

В понеделник Тръмп обяви, че от известно време приема профилактично лекарството срещу малария хидроксихлорохин, за да се предпази от коронавируса. "Приемам го от седмица и половина. По една таблетка дневно", каза Тръмп. Той беше категоричен, че не е болен от COVID-19, защото го тествали "на всеки няколко дни" и пробите са отрицателни. 

Експерти към министерството на здравеопазването на САЩ предупредиха американците да не използват хидроксихлорохин извън болнични заведения заради опасност от странични ефекти като проблеми със сърдечно-съдовата система.

Тръмп отново нападна Китай, че е позволил да се изпусне от контрол заразата. 

"Те лесно са можели да спрат това бедствие, но не са го направили", написа държавният глава на САЩ в Тwitter, визирайки китайските власти.

Тръмп заяви отново, че Китай води масирана дезинформационна кампания срещу САЩ, за да осигури победата на демократа Джо Байдън на президентските избори през ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови