Китай обмисля санкции срещу САЩ, заради обвинения за разпространение на вируса

OFFNews 14 май 2020 в 12:59 3696 0

Aмериканският сенатор от Републиканската партия Линдзи Греъм

Китай обмисля да наложи санкции на най-малко четирима конгресмени от САЩ заради законопроекти, предвиждащи наказателни мерки срещу Пекин заради коронавируса. Това твърди китайското електронно издание "Глобал таймс". Властта в азиатската държава е недоволна от непрекъснато сипещите си обвинения от висши американски представители, че не са взети адекватни мерки, за да се ограничи разпространението на заразата.

Китай възнамерявал не само да отговори символично, но и да предприеме мерки за противодействие, които ще бъдат "болезнени" за САЩ. На мушка са конгресмените, внесли законопроектите, които ще засегнат Китай.

Вчера американският сенатор от Републиканската партия Линдзи Греъм внесе законопроект, предвиждащ налагането на санкции на Китай заради разпространението на коронавируса. Преди това в Сената бяха внесени предложения, целящи да улеснят съдебни процеси срещу Китай заради заразата. Главният прокурор на Мисури Ерик Шмит веднага се възползва и заведе дело на 21 април с обвинения, че Пекин е спестил на света истината за COVID-19. След това бяха заведени още съдебни искове срещу Китай заради коронавируса.

Китай обмисля санкции и срещу поне две юридически лица, става ясно от статията на "Глобал таймс"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!