Тръмп: Искат импийчмънт, защото не могат да спечелят изборите през 2020 г., имам твърде много успехи

OFFNews 04 януари 2019 в 22:12 2386 0

Американският президент Доналд Тръмп реагира на призивите на някои демократи за импийчмънт, заявявайки, че те настояват за това, само защото знаят, че не могат да спечелят изборите за Белия дом през 2020 г., предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

"Как ще свалите с импийчмънт президент, който е спечелил вероятно най-голямата изборна победа на всички времена, не е извършил нищо нередно и има най-успешните две години управление в сравнение с който и да било друг президент", отбеляза Тръмп в Туитър и се обяви за "най-популярния републиканец в историята на партията".

Председателката на Камарата на представителите в Конгреса Нанси Пелоси се изказа предпазливо за евентуално задействане на процедура по импийчмънт срещу президента, но поне двама нейни съпартийци, членове на Камарата, са готови да придвижат този въпрос.

Конгресмените Брад Шърман от Калифорния и Ал Грийн от Тексас внесоха нормативен текст за импийчмънт срещу Тръмп още вчера, в първия работен ден на Конгреса в новия му състав. Шърман и Грийн поискаха импийчмънт на Тръмп и в миналото, през 2017 г. и 2018 г., но Камарата на представителите на два пъти блокира резолюциите с помощта на демократи, които определиха тази стъпка като преждевременна.

Пелоси не изключи евентуален импийчмънт, но подчерта, че това е разединяващо начинание, което изисква подкрепа и от двете партии. Тя и председателят на Комисията по правосъдие Джералд Надлър бяха казали, че искат да изчакат резултатите от разследването на специалния прокурор Робърт Мълър за намесата на Русия в изборите през 2016 г. и контактите ѝ с хора от кампанията на Тръмп. Президентът каза, че кампанията му не е влизала в таен сговор с Русия.

"Те искат импийчмънт срещу мен, само защото знаят, че не могат да спечелят през 2020 г., твърде много успехи имам!", заяви Тръмп в Туитър, визирайки президентските избори през 2020 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови