Тръмп: ЕС се държат ужасно със САЩ, Жан-Клод и Доналд са много трудни

Прездентът на САЩ отговори на Туск след срещата на върха в София

OFFNews 18 май 2018 в 08:03 9690 0

Европейският съюз е ужасен търговски партньор на САЩ.

Това е заявил американският президент Доналд Тръмп пред репортери след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенбърг. Думите на Тръмп са в отговор на изказване на председателя на Европейския съвет Доналд Туск в София, който каза, че "с приятели като Тръмп не ти трябват врагове“. 

ЕС се отнасяше ужасно със Съединените щати в търговията, държеше се ужасно с нашите работници. Дефицитът ни с ЕС през миналата година беше 151 млрд. долара. Познавам се много добре с Жан-Клод и с Доналд и двамата ги харесвам много. Но те са много трудни", заяви Тръмп, съобщи Нова тв. 

Малко по-рано Държавният департамент на САЩ обяви, че Вашингтон няма да преосмисли позиция си за ядреното споразумението с Иран. И дори поиска създаване на международна коалиция срещу Техеран.

"Искаме да обединим много страни по света с изричната цел да гледаме на иранския режим през по-реалистична призма”, заяви говорителката на Държавния департамент Хедър Науърт.

Вчера европейските лидери обявиха на срещата си в София, че ЕС остава в сделката с Иран, като ще търси защита за европейските фирми.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови